De verkoop van het Duitse automerk Volkswagen (VW) in de Verenigde Staten is in november, in de nasleep van het milieuschandaal met de sjoemelsoftware, met 24,7 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt VW dinsdag.

Vooral de modellen Passat en Jetta deden het niet goed in november. Audi, een ander merk van de VW-groep dat eveneens getroffen is door het schandaal met de software, boekte in november dan weer een lichte stijging van 0,4 procent in de verkoop in de VS.

VW verkocht vorige maand 23.882 wagens in de VS, Audi 16.700.

Maar het zijn voor alle duidelijkheid niet enkel de VW-dieselmodellen die te lijden hebben onder de kelderende autoverkoop bij de Duitse autoreus. De dieselmodellen niet meegerekend, zag Volkswagen de verkoop in november dalen met 9 procent.

Niet enkel diesel

Volgens Michelle Krebs, senior analist bij Autotrader, denken consumenten niet enkel en alleen aan diesels wanneer ze negatief nieuws over de omstreden sjoemelsoftware vernemen. Het bedrog bij Volkswagen reikt in de ogen van de consument nu eenmaal verder dan de dieselwagens, oordeelt ze. Volkswagen wordt met andere woorden op het volledige gamma afgerekend.

De verkoop van VW had tot nu toe stand gehouden in de VS. Het bedrijf noteerde voor september een vlakke omzet, en zelfs een lichte stijging in oktober. De wereldwijde verkoop daalde in oktober met 5,3 procent.

In ons land zag VW het aantal inschrijvingen in november met 9,5 procent toenemen ten opzichte van november 2014. Ook VW-dochter Audi zag het aantal inschrijvingen in België toenemen, en dat met 17,3 procent.

Het milieuschandaal met de sjoemelsoftware, die werd aangewend om de emissiewaarden te manipuleren, brak halfweg september uit. (Belga/CNN/BO)

De verkoop van het Duitse automerk Volkswagen (VW) in de Verenigde Staten is in november, in de nasleep van het milieuschandaal met de sjoemelsoftware, met 24,7 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt VW dinsdag. Vooral de modellen Passat en Jetta deden het niet goed in november. Audi, een ander merk van de VW-groep dat eveneens getroffen is door het schandaal met de software, boekte in november dan weer een lichte stijging van 0,4 procent in de verkoop in de VS. VW verkocht vorige maand 23.882 wagens in de VS, Audi 16.700. Maar het zijn voor alle duidelijkheid niet enkel de VW-dieselmodellen die te lijden hebben onder de kelderende autoverkoop bij de Duitse autoreus. De dieselmodellen niet meegerekend, zag Volkswagen de verkoop in november dalen met 9 procent. Volgens Michelle Krebs, senior analist bij Autotrader, denken consumenten niet enkel en alleen aan diesels wanneer ze negatief nieuws over de omstreden sjoemelsoftware vernemen. Het bedrog bij Volkswagen reikt in de ogen van de consument nu eenmaal verder dan de dieselwagens, oordeelt ze. Volkswagen wordt met andere woorden op het volledige gamma afgerekend. De verkoop van VW had tot nu toe stand gehouden in de VS. Het bedrijf noteerde voor september een vlakke omzet, en zelfs een lichte stijging in oktober. De wereldwijde verkoop daalde in oktober met 5,3 procent.In ons land zag VW het aantal inschrijvingen in november met 9,5 procent toenemen ten opzichte van november 2014. Ook VW-dochter Audi zag het aantal inschrijvingen in België toenemen, en dat met 17,3 procent.Het milieuschandaal met de sjoemelsoftware, die werd aangewend om de emissiewaarden te manipuleren, brak halfweg september uit. (Belga/CNN/BO)