Federaal minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille zit rond de tafel met Belgacom-topman Didier Bellens. Na diens scherpe kritiek aan het adres van de overheid zal het er waarschijnlijk niet gemoedelijk aan toe gaan.

Het 'kennismakingsgesprek' tussen de nieuwe minister en Bellens was al gepland voor zijn uithaal naar de politiek. Maar 'na de uitspraken van de Belgacom-topman is de inhoud van de vergadering serieus gewijzigd,' zo vernam De Standaard van Labilles woordvoerder Christopher Barzal.

Wacht Bellens een bolwassing? 'De minister wil van hem klaar en duidelijk zijn ware bedoelingen horen en hem herinneren aan zijn rol als topmanager van een overheidsbedrijf.' De Belgische staat is immers hoofdaandeelhouder van het telecombedrijf.

Uithaal

In een toespraak voor journalisten was Bellens dinsdag erg kritisch over de stralingsnormen in Brussel, die het volgens hem onmogelijk maken voor Belgacom om er 4G aan te bieden. 'De hoofdstad van Europa dreigt de enige plaats in Europa te worden waar geen 4G is'.

Volgens de Belgacom-top stellen bedrijven zich daar vragen bij. Bellens gaf het voorbeeld van het ambassadepersoneel in Brussel. 'De mensen daar hebben nood aan 4G. En wat zegt Brussel... Fuck you.'

Aansluitend richtte Bellens zijn pijlen op de nieuwe telecomwet. Die is van kracht sinds oktober en maakt dat consumenten hun telecomcontract na zes maanden kunnen opzeggen zonder vergoeding. Europa legt een maximum van 12 maanden op, maar 'België, in al zijn wijsheid, zoals gewoonlijk, heeft beslist om een restrictievere wet in te voeren dan àlle Europese landen', sneerde Bellens. 'Dat verzwakt natuurlijk de Belgische telecombedrijven tegenover de andere in Europa.'

Bellens moet naar eigen zeggen in de Verenigde Staten aan investeerders uitleggen 'waarom België zijn industriële bedrijven wil dood doen'.

Federaal minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille zit rond de tafel met Belgacom-topman Didier Bellens. Na diens scherpe kritiek aan het adres van de overheid zal het er waarschijnlijk niet gemoedelijk aan toe gaan. Het 'kennismakingsgesprek' tussen de nieuwe minister en Bellens was al gepland voor zijn uithaal naar de politiek. Maar 'na de uitspraken van de Belgacom-topman is de inhoud van de vergadering serieus gewijzigd,' zo vernam De Standaard van Labilles woordvoerder Christopher Barzal. Wacht Bellens een bolwassing? 'De minister wil van hem klaar en duidelijk zijn ware bedoelingen horen en hem herinneren aan zijn rol als topmanager van een overheidsbedrijf.' De Belgische staat is immers hoofdaandeelhouder van het telecombedrijf.Uithaal In een toespraak voor journalisten was Bellens dinsdag erg kritisch over de stralingsnormen in Brussel, die het volgens hem onmogelijk maken voor Belgacom om er 4G aan te bieden. 'De hoofdstad van Europa dreigt de enige plaats in Europa te worden waar geen 4G is'. Volgens de Belgacom-top stellen bedrijven zich daar vragen bij. Bellens gaf het voorbeeld van het ambassadepersoneel in Brussel. 'De mensen daar hebben nood aan 4G. En wat zegt Brussel... Fuck you.' Aansluitend richtte Bellens zijn pijlen op de nieuwe telecomwet. Die is van kracht sinds oktober en maakt dat consumenten hun telecomcontract na zes maanden kunnen opzeggen zonder vergoeding. Europa legt een maximum van 12 maanden op, maar 'België, in al zijn wijsheid, zoals gewoonlijk, heeft beslist om een restrictievere wet in te voeren dan àlle Europese landen', sneerde Bellens. 'Dat verzwakt natuurlijk de Belgische telecombedrijven tegenover de andere in Europa.' Bellens moet naar eigen zeggen in de Verenigde Staten aan investeerders uitleggen 'waarom België zijn industriële bedrijven wil dood doen'.