Het recurrente nettoverlies bedroeg in de eerste helft van dit jaar 178 miljoen euro. Dat is een verbetering met 127 miljoen euro. "Voor het eerst dekken de inkomsten van de portefeuille de financieringskosten", luidt het bij de restbank. "Het is nog een lange weg naar break-even, maar we zijn goed op weg."

Volgens gedelegeerd bestuurder Karel De Boeck maakte Dexia gebruik van de gunstige marktomstandigheden om haar liquiditeitsreserve op te bouwen, "anticiperend op enkele financieringsvervaldagen eind 2014 en begin 2015". Ook blijven de solvabiliteitsratio's van de Frans-Belgische groep hoog, zegt De Boeck in een persbericht.

Ondertussen bouwt Dexia haar blootstelling aan de financieel noodlijdende Amerikaanse stad Detroit verder af. Tijdens het tweede kwartaal werd de blootstelling aan de stad met 75 miljoen dollar afgebouwd, en Dexia meldt nu al dat ook in juli voor 55 miljoen dollar aan activa werd verkocht. De totale blootstelling van Dexia aan Detroit bedraagt daardoor nog 175 miljoen dollar.

Dexia werd in de herfst van 2008 tijdens de schuldencrisis door de Belgische en Franse regeringen gered van het faillissement. In oktober 2011 bleek een tweede interventie nodig.

Dexia is voor 95 procent in handen van Frankrijk en België, 5 procent wordt nog verhandeld op de beurs, maar De Boeck wil de restbank volledig van de beurs halen. (Belga/MI)

Het recurrente nettoverlies bedroeg in de eerste helft van dit jaar 178 miljoen euro. Dat is een verbetering met 127 miljoen euro. "Voor het eerst dekken de inkomsten van de portefeuille de financieringskosten", luidt het bij de restbank. "Het is nog een lange weg naar break-even, maar we zijn goed op weg." Volgens gedelegeerd bestuurder Karel De Boeck maakte Dexia gebruik van de gunstige marktomstandigheden om haar liquiditeitsreserve op te bouwen, "anticiperend op enkele financieringsvervaldagen eind 2014 en begin 2015". Ook blijven de solvabiliteitsratio's van de Frans-Belgische groep hoog, zegt De Boeck in een persbericht. Ondertussen bouwt Dexia haar blootstelling aan de financieel noodlijdende Amerikaanse stad Detroit verder af. Tijdens het tweede kwartaal werd de blootstelling aan de stad met 75 miljoen dollar afgebouwd, en Dexia meldt nu al dat ook in juli voor 55 miljoen dollar aan activa werd verkocht. De totale blootstelling van Dexia aan Detroit bedraagt daardoor nog 175 miljoen dollar. Dexia werd in de herfst van 2008 tijdens de schuldencrisis door de Belgische en Franse regeringen gered van het faillissement. In oktober 2011 bleek een tweede interventie nodig. Dexia is voor 95 procent in handen van Frankrijk en België, 5 procent wordt nog verhandeld op de beurs, maar De Boeck wil de restbank volledig van de beurs halen. (Belga/MI)