Dexia reageert in een persbericht officieel op mediaberichten waaruit blijkt dat de Europese Commissie druk zou uitoefenen om het opgelegd reorganisatieplan sneller door te voeren.

De Franse krant Le Figaro meldde dinsdag dat de Europese Commissie vindt dat Dexia het reorganisatieplan niet
respecteert. Het reorganisatieplan kwam er in ruil voor de staatssteun die de bank in 2008 ontving.

Dexia bevestigt woensdag dat de Europese Commissie het herstructureringsplan opvolgt, net zoals dat gebeurt bij andere banken in een gelijkaardige positie. Die opvolging gebeurt via een 'voortdurende dialoog' en in een constructieve geest, luidt het in het persbericht.

"Dexia houdt permanent toezicht op zijn activaportefeuille met het oog op de optimale implementatie van het financiële herstructureringsplan dat werd overeengekomen met de Europese Commissie", klinkt. Dexia wil elke kans aangrijpen om het verkoopproces te versnellen dankzij zijn sterke kapitaalpositie.

Dexia reageert in een persbericht officieel op mediaberichten waaruit blijkt dat de Europese Commissie druk zou uitoefenen om het opgelegd reorganisatieplan sneller door te voeren.De Franse krant Le Figaro meldde dinsdag dat de Europese Commissie vindt dat Dexia het reorganisatieplan niet respecteert. Het reorganisatieplan kwam er in ruil voor de staatssteun die de bank in 2008 ontving. Dexia bevestigt woensdag dat de Europese Commissie het herstructureringsplan opvolgt, net zoals dat gebeurt bij andere banken in een gelijkaardige positie. Die opvolging gebeurt via een 'voortdurende dialoog' en in een constructieve geest, luidt het in het persbericht. "Dexia houdt permanent toezicht op zijn activaportefeuille met het oog op de optimale implementatie van het financiële herstructureringsplan dat werd overeengekomen met de Europese Commissie", klinkt. Dexia wil elke kans aangrijpen om het verkoopproces te versnellen dankzij zijn sterke kapitaalpositie.