De Dexia Groep verkoopt haar Luxemburgse dochter Dexia Banque Internationale a Luxembourg (Dexia BIL) aan een investeringsgroep uit Qatar. Ook het Groothertogdom koopt een klein belang.

De prijs bedraagt 730 miljoen euro. De investeringsgroep uit Qatar, Precision Capital, zal 90 procent van de aandelen kopen, het Groothertogdom Luxemburg de overige 10 procent.

De participaties van Dexia BIL in Dexia Asset Management Luxembourg en RBC Dexia Investor Services Limited zullen afzonderlijk van de hand worden gedaan. De legacy-portefeuille van Dexia BIL, alsook haar participaties in Dexia LDG Banque en Parfipar worden overgedragen aan Dexia vóór het sluiten van de transactie.

Het aandeel van Dexia was dinsdagochtend geschorst. Om 09.30 uur wordt de handel hervat.

Dexia BIL werd in de etalage gezet na de ontmanteling van de Dexia Group begin november. (Belga/KVDA)

De Dexia Groep verkoopt haar Luxemburgse dochter Dexia Banque Internationale a Luxembourg (Dexia BIL) aan een investeringsgroep uit Qatar. Ook het Groothertogdom koopt een klein belang. De prijs bedraagt 730 miljoen euro. De investeringsgroep uit Qatar, Precision Capital, zal 90 procent van de aandelen kopen, het Groothertogdom Luxemburg de overige 10 procent. De participaties van Dexia BIL in Dexia Asset Management Luxembourg en RBC Dexia Investor Services Limited zullen afzonderlijk van de hand worden gedaan. De legacy-portefeuille van Dexia BIL, alsook haar participaties in Dexia LDG Banque en Parfipar worden overgedragen aan Dexia vóór het sluiten van de transactie. Het aandeel van Dexia was dinsdagochtend geschorst. Om 09.30 uur wordt de handel hervat. Dexia BIL werd in de etalage gezet na de ontmanteling van de Dexia Group begin november. (Belga/KVDA)