Verwacht wordt dat de transactie tijdens het tweede kwartaal van 2019 wordt afgerond. De verkoop zal de balans van Dexia met ongeveer 15 procent doen krimpen.

CEO Wouter Devriendt spreekt van een belangrijke mijlpaal. 'Na de verkoop van onze bankactiviteiten in Israël en de sluiting van het bijkantoor van Dexia Crédit Local in Portugal eerder dit jaar, zal de verkoop van onze Duitse dochter de geografische voetafdruk van Dexia verder verkleinen en de vereenvoudiging van de groep versnellen.'

Bij Dexia Kommunalbank Deutschland werken 75 mensen. Net als restbank Dexia wordt het sinds 2012 in run-off beheerd. Met andere woorden: de activa werden nog beheerd en gefinancierd, maar er vonden geen commerciële activiteiten meer plaats. De bank werd in 1995 door Dexia overgenomen.

Verwacht wordt dat de transactie tijdens het tweede kwartaal van 2019 wordt afgerond. De verkoop zal de balans van Dexia met ongeveer 15 procent doen krimpen. CEO Wouter Devriendt spreekt van een belangrijke mijlpaal. 'Na de verkoop van onze bankactiviteiten in Israël en de sluiting van het bijkantoor van Dexia Crédit Local in Portugal eerder dit jaar, zal de verkoop van onze Duitse dochter de geografische voetafdruk van Dexia verder verkleinen en de vereenvoudiging van de groep versnellen.' Bij Dexia Kommunalbank Deutschland werken 75 mensen. Net als restbank Dexia wordt het sinds 2012 in run-off beheerd. Met andere woorden: de activa werden nog beheerd en gefinancierd, maar er vonden geen commerciële activiteiten meer plaats. De bank werd in 1995 door Dexia overgenomen.