Het gepoker rond een bankroet brengt ook de revisoren van de Dexia-holding in een moeilijk parket. Zij kunnen de waarderingen in de boeken van Dexia maar goedkeuren als de continuïteit van de holding is verzekerd.

Om zich in te dekken hebben de revisoren discreet contact opgenomen met de Schatkist en de Nationale Bank van België, waar verzekerd is dat België de Dexia-holding niet zal laten omvallen. Op basis van die informele contacten hebben de revisoren laten weten dat ze de jaarrekeningen eerstdaags zullen attesteren, vernam De Tijd in kringen van Dexia. (Belga/RDM)

Het gepoker rond een bankroet brengt ook de revisoren van de Dexia-holding in een moeilijk parket. Zij kunnen de waarderingen in de boeken van Dexia maar goedkeuren als de continuïteit van de holding is verzekerd. Om zich in te dekken hebben de revisoren discreet contact opgenomen met de Schatkist en de Nationale Bank van België, waar verzekerd is dat België de Dexia-holding niet zal laten omvallen. Op basis van die informele contacten hebben de revisoren laten weten dat ze de jaarrekeningen eerstdaags zullen attesteren, vernam De Tijd in kringen van Dexia. (Belga/RDM)