Dexia ziet zich verplicht door een afslankingsplan dat werd opgelegd door de Europese Commissie een aantal onderdelen te verkopen, onder meer in Italië en Spanje. Het afslankingsplan is een gevolg van de staatssteun die de bankengroep kreeg tijdens de wereldwijde economische crisis.

Volgens De Standaard bestudeert Dexia de optie om afstand te doen van de verzekeringspoot Dexia Insurance Belgium (DIB), Dexia Asset Management en de Turkse Denizbank. De zoektocht naar potentiële kopers zou in de huidige 'moeilijke' marktomstandigheden evenwel moeizaam verlopen.

Een eventuele verkoop van DIB, die vooral in het Franse kamp niet
beschouwd wordt als een kernactiviteit, zou betekenen dat de Belgische basis van Dexia krimpt. Behalve de lucratieve verkoop van levensverzekeringen via de Belgische bankkantoren van Dexia, omvat DIB namelijk ook het netwerk van zelfstandige verzekeringsagenten van DVV.

Duidelijkheid over een nieuwe strategie komt er pas na de Europese stresstest waaraan de grootbanken - zoals Dexia en KBC - worden onderworpen.

Dexia ziet zich verplicht door een afslankingsplan dat werd opgelegd door de Europese Commissie een aantal onderdelen te verkopen, onder meer in Italië en Spanje. Het afslankingsplan is een gevolg van de staatssteun die de bankengroep kreeg tijdens de wereldwijde economische crisis.Volgens De Standaard bestudeert Dexia de optie om afstand te doen van de verzekeringspoot Dexia Insurance Belgium (DIB), Dexia Asset Management en de Turkse Denizbank. De zoektocht naar potentiële kopers zou in de huidige 'moeilijke' marktomstandigheden evenwel moeizaam verlopen.Een eventuele verkoop van DIB, die vooral in het Franse kamp niet beschouwd wordt als een kernactiviteit, zou betekenen dat de Belgische basis van Dexia krimpt. Behalve de lucratieve verkoop van levensverzekeringen via de Belgische bankkantoren van Dexia, omvat DIB namelijk ook het netwerk van zelfstandige verzekeringsagenten van DVV. Duidelijkheid over een nieuwe strategie komt er pas na de Europese stresstest waaraan de grootbanken - zoals Dexia en KBC - worden onderworpen.