Het Dexia-debacle krijgt een nieuwe uitloper nu ook verzekeringsgroep Ethias steun vraagt aan de federale overheid, het Vlaams en het Waals Gewest. Dat schrijft de krant De Tijd.Ethias wil 280 miljoen euro ophalen om de interne transfer van zijn Dexia-aandelen te kunnen financiëren, maar houdt er rekening mee dat niet alle obligaties geplaatst raken. Daarom vraagt de verzekeringsgroep hulp aan de federale, Vlaamse en Waalse overheden, die samen driekwart van de verzekeringsgroep in handen hebben.

De federale overheid kreeg deze week de formele vraag in dat geval tot 200 van de 280 miljoen euro voor haar rekening te nemen, vernam De Tijd. Voor het Vlaams en het Waals Gewest denkt Ethias telkens aan 40 miljoen euro. Hier is het echter minder duidelijk of er al een formele vraag is gesteld, aldus De Tijd.

De voorbije dagen waren alle ogen op Ethias gericht. Ethias heeft iets meer dan 5 procent van Dexia in handen en is daarmee een van de grootste Belgische aandeelhouders van de Belgisch-Franse groep.

Na de Gemeentelijke Holding en Arco is Ethias de derde Dexia-aandeelhouder die de brokken moet lijmen. (Belga/VF)

Het Dexia-debacle krijgt een nieuwe uitloper nu ook verzekeringsgroep Ethias steun vraagt aan de federale overheid, het Vlaams en het Waals Gewest. Dat schrijft de krant De Tijd.Ethias wil 280 miljoen euro ophalen om de interne transfer van zijn Dexia-aandelen te kunnen financiëren, maar houdt er rekening mee dat niet alle obligaties geplaatst raken. Daarom vraagt de verzekeringsgroep hulp aan de federale, Vlaamse en Waalse overheden, die samen driekwart van de verzekeringsgroep in handen hebben. De federale overheid kreeg deze week de formele vraag in dat geval tot 200 van de 280 miljoen euro voor haar rekening te nemen, vernam De Tijd. Voor het Vlaams en het Waals Gewest denkt Ethias telkens aan 40 miljoen euro. Hier is het echter minder duidelijk of er al een formele vraag is gesteld, aldus De Tijd. De voorbije dagen waren alle ogen op Ethias gericht. Ethias heeft iets meer dan 5 procent van Dexia in handen en is daarmee een van de grootste Belgische aandeelhouders van de Belgisch-Franse groep. Na de Gemeentelijke Holding en Arco is Ethias de derde Dexia-aandeelhouder die de brokken moet lijmen. (Belga/VF)