Het hof van beroep heeft de uitspraak in eerste aanleg verbroken, waarbij Dexia banka Slovensko (DBS) veroordeeld werd tot het betalen van een bedrag van 138 miljoen euro. De zaak verhuist opnieuw naar eerste aanleg, meldt Dexia vrijdag in een persbericht.

De rechtszaak heeft betrekking op een professionele klant en dateert van eind 2008. Die klant eiste toen een schadevergoeding van DBS, omdat hij grote verliezen zou hebben geleden bij transacties op de wisselmarkten. Een Slowaakse rechtbank veroordeelde DBS tot het betalen van138 miljoen euro schadevergoeding. Dexia ging in beroep tegen het vonnis.

Volgens Dexia zal bij de nieuwe rechtzaak in eerste aanleg rekening gehouden moeten worden met de juridische redenering van het hof van beroep. De uitspraak zou bovendien "geen impact hebben op de verkoop van Dexia banka Slovensko, conform het akkoord bereikt in november 2010". DBS komt namelijk in handen van de Centraal-Europese investeringsgroep Penta Investments. Die transactie zal vermoedelijk worden afgerond in het eerste kwartaal van 2011.

Het hof van beroep heeft de uitspraak in eerste aanleg verbroken, waarbij Dexia banka Slovensko (DBS) veroordeeld werd tot het betalen van een bedrag van 138 miljoen euro. De zaak verhuist opnieuw naar eerste aanleg, meldt Dexia vrijdag in een persbericht.De rechtszaak heeft betrekking op een professionele klant en dateert van eind 2008. Die klant eiste toen een schadevergoeding van DBS, omdat hij grote verliezen zou hebben geleden bij transacties op de wisselmarkten. Een Slowaakse rechtbank veroordeelde DBS tot het betalen van138 miljoen euro schadevergoeding. Dexia ging in beroep tegen het vonnis. Volgens Dexia zal bij de nieuwe rechtzaak in eerste aanleg rekening gehouden moeten worden met de juridische redenering van het hof van beroep. De uitspraak zou bovendien "geen impact hebben op de verkoop van Dexia banka Slovensko, conform het akkoord bereikt in november 2010". DBS komt namelijk in handen van de Centraal-Europese investeringsgroep Penta Investments. Die transactie zal vermoedelijk worden afgerond in het eerste kwartaal van 2011.