Beide partijen zouden donderdagmiddag in Istanbul een akkoord hebben bereikt, melden verschillende bronnen aan het financiële persagentschap Bloomberg. Een officiële bevestiging wordt vrijdag verwacht.

Eind mei maakte Dexia al bekend dat ze exclusieve onderhandelingen was opgestart met de Russische Sberbank. Nu zou er dus een akkoord zijn. De overnameprijs ligt in lijn met de verwachtingen.

Denizbank kwam in oktober 2011 in de etalage te staan. Dat gebeurde na de ontmanteling van Dexia. De Turkse bank geldt als één van de kroonjuwelen van de Frans-Belgische groep, en moest de komende jaren de belangrijkste winstmotor worden. Maar de financiële crisis kwam roet in het eten gooien.

Voor Dexia is de verkoop van het Russische kroonjuweel door de miljardenopbrengst zeer belangrijk. De Belgisch-Franse groep kocht in 2006 een belang van 75 procent in DenizBank, en betaalde daar toen 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro) voor.

Sberbank is de grootste bank van Rusland en lonkt al langer naar de Turkse markt om minder afhankelijk te worden van de inkomsten uit eigen land. Sberbank lijfde eerder dit jaar al volksbanken uit Oostenrijk in voor 505 miljoen euro. (Belga/BO)

Beide partijen zouden donderdagmiddag in Istanbul een akkoord hebben bereikt, melden verschillende bronnen aan het financiële persagentschap Bloomberg. Een officiële bevestiging wordt vrijdag verwacht. Eind mei maakte Dexia al bekend dat ze exclusieve onderhandelingen was opgestart met de Russische Sberbank. Nu zou er dus een akkoord zijn. De overnameprijs ligt in lijn met de verwachtingen.Denizbank kwam in oktober 2011 in de etalage te staan. Dat gebeurde na de ontmanteling van Dexia. De Turkse bank geldt als één van de kroonjuwelen van de Frans-Belgische groep, en moest de komende jaren de belangrijkste winstmotor worden. Maar de financiële crisis kwam roet in het eten gooien. Voor Dexia is de verkoop van het Russische kroonjuweel door de miljardenopbrengst zeer belangrijk. De Belgisch-Franse groep kocht in 2006 een belang van 75 procent in DenizBank, en betaalde daar toen 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro) voor. Sberbank is de grootste bank van Rusland en lonkt al langer naar de Turkse markt om minder afhankelijk te worden van de inkomsten uit eigen land. Sberbank lijfde eerder dit jaar al volksbanken uit Oostenrijk in voor 505 miljoen euro. (Belga/BO)