De geruchten over een huwelijk tussen Dexia en Banque Postale deden eerder al de ronde. Dexia is al een tijdje geïnteresseerd in een samenwerking, maar Banque Postale hield steeds de boot af. Volgens Le Figaro komt er uiteindelijk toch schot in de zaak, maar kwam het dossier nog niet op de tafel van de raad van bestuur terecht. Op 11 oktober vindt de volgende raad van bestuur van Dexia plaats.

Dexia zou in het geval van samenwerking een beroep kunnen doen op de depositobasis van Banque Postale. Het grote probleem van Dexia in Frankrijk is dat het nog altijd niet beschikt over een kantorennet. Daardoor kan de groep - in tegenstelling tot andere grootbanken - geen beroep doen op spaardeposito's, de meest stabiele vorm van financiering.

De geruchten over een huwelijk tussen Dexia en Banque Postale deden eerder al de ronde. Dexia is al een tijdje geïnteresseerd in een samenwerking, maar Banque Postale hield steeds de boot af. Volgens Le Figaro komt er uiteindelijk toch schot in de zaak, maar kwam het dossier nog niet op de tafel van de raad van bestuur terecht. Op 11 oktober vindt de volgende raad van bestuur van Dexia plaats. Dexia zou in het geval van samenwerking een beroep kunnen doen op de depositobasis van Banque Postale. Het grote probleem van Dexia in Frankrijk is dat het nog altijd niet beschikt over een kantorennet. Daardoor kan de groep - in tegenstelling tot andere grootbanken - geen beroep doen op spaardeposito's, de meest stabiele vorm van financiering.