De beleggers verwijten Countrywide dat ze werden misleid over investeringen die later - bij het ineenstorten van de Amerikaanse huizenmarkt - waardeloos bleken. Volgens de krant De Tijd eist Dexia een schadevergoeding. De Belgisch-Franse bank geeft voorlopig geen commentaar.

De beleggers kochten tussen 2005 en 2007 bij Countrywide voor honderden miljoenen dollars aan beleggingen met Amerikaanse hypotheken als onderpand. Het gaat over de zogenaamde herverpakte hypotheken die 'mortgage-backed securities' of MBS worden genoemd.

Volgens de institutionele beleggers waren ze op zoek naar "conservatieve beleggingen, met een laag risico". Ze zouden zich daarvoor onder meer gebaseerd hebben op prospectussen van de bank, maar die bleken achteraf niet correct.

De klacht is gericht tegen twintig partijen, waaronder Countrywide Home Loans INC, Bank of America en de voormalige topman Angelo Mozilo. In oktober 2010 betaalde Mozilo nog een recordsom van 67,5 miljoen dollar in een deal met de Amerikaanse beurswaakhond na een klacht over misleiding. Hij bekende toen geen schuld.

De beleggers verwijten Countrywide dat ze werden misleid over investeringen die later - bij het ineenstorten van de Amerikaanse huizenmarkt - waardeloos bleken. Volgens de krant De Tijd eist Dexia een schadevergoeding. De Belgisch-Franse bank geeft voorlopig geen commentaar. De beleggers kochten tussen 2005 en 2007 bij Countrywide voor honderden miljoenen dollars aan beleggingen met Amerikaanse hypotheken als onderpand. Het gaat over de zogenaamde herverpakte hypotheken die 'mortgage-backed securities' of MBS worden genoemd.Volgens de institutionele beleggers waren ze op zoek naar "conservatieve beleggingen, met een laag risico". Ze zouden zich daarvoor onder meer gebaseerd hebben op prospectussen van de bank, maar die bleken achteraf niet correct. De klacht is gericht tegen twintig partijen, waaronder Countrywide Home Loans INC, Bank of America en de voormalige topman Angelo Mozilo. In oktober 2010 betaalde Mozilo nog een recordsom van 67,5 miljoen dollar in een deal met de Amerikaanse beurswaakhond na een klacht over misleiding. Hij bekende toen geen schuld.