Dat kwam vorige week donderdag tot uiting op de eerste vergadering van de nieuwe raad van bestuur van de financiële instelling, zo achterhaalde de krant De Tijd.

De nieuwe bestuurders kregen op die bijeenkomst een zicht op de toestand van de bank. Ze werden op de hoogte gebracht van het feit dat het vertrouwen nog niet hersteld is. De bankrun is dan wel gestopt, maar Dexia Bank verliest nog steeds klanten.

Directievoorzitter Jos Clijsters bevestigt dat. "Maar het verloop is licht. We verliezen zo'n 20 miljoen euro spaargeld per week en ik denk niet dat dat te maken heeft met Dexia, wel met andere redenen. We voelen een beetje de agressiviteit van kleinere banken."

Daarbovenop is de liquiditeitssituatie van Dexia Bank gespannen, niettegenstaande ze uit de Dexia-groep gehaald is, waardoor ze voorzichtiger omspringt met kredieten en hogere marges aanrekent. "We zijn inderdaad voorzichtig, maar er is geen sprake van kredietschaarste. Ik denk dat iedere bank in het huidige klimaat wat liquiditeitsbeperkingen heeft", voert Clijsters aan. (Belga/TE)

Dat kwam vorige week donderdag tot uiting op de eerste vergadering van de nieuwe raad van bestuur van de financiële instelling, zo achterhaalde de krant De Tijd. De nieuwe bestuurders kregen op die bijeenkomst een zicht op de toestand van de bank. Ze werden op de hoogte gebracht van het feit dat het vertrouwen nog niet hersteld is. De bankrun is dan wel gestopt, maar Dexia Bank verliest nog steeds klanten. Directievoorzitter Jos Clijsters bevestigt dat. "Maar het verloop is licht. We verliezen zo'n 20 miljoen euro spaargeld per week en ik denk niet dat dat te maken heeft met Dexia, wel met andere redenen. We voelen een beetje de agressiviteit van kleinere banken." Daarbovenop is de liquiditeitssituatie van Dexia Bank gespannen, niettegenstaande ze uit de Dexia-groep gehaald is, waardoor ze voorzichtiger omspringt met kredieten en hogere marges aanrekent. "We zijn inderdaad voorzichtig, maar er is geen sprake van kredietschaarste. Ik denk dat iedere bank in het huidige klimaat wat liquiditeitsbeperkingen heeft", voert Clijsters aan. (Belga/TE)