Dexia moest in de ochtendhandel ruim 9 procent prijsgeven, maar herstelde na de middag met een verlies dat rond de 4,5 procent schommelde. Tegen de slotbel klokte het Dexia-aandeel 3 procent lager tot 2,19 euro. Bank-verzekeraar KBC zag 2,09 procent verloren gaan tot 26,41 euro en verzekeraar Ageas 0,66 procent tot 1,80 euro.

Ratingagentschap Moody's kondigde woensdag aan dat het overweegt om de kredietrating van Dexia - en enkele grote Franse banken - te verlagen als gevolg van hun blootstelling aan Griekenland. Dexia staat voor ongeveer 5,4 miljard euro blootgesteld aan het Zuid-Europese zorgenkind van de eurozone.

De bezorgdheid over Griekenland binnen de eurozone neemt donderdag verder toe na het straatprotest van woensdag. De Griekse premier Papandreou kondigde intussen een herschikking van zijn regering aan.

Ook op andere beurzen in Europa worden verliezen genoteerd in een reactie op de Griekse malaise. Volgens berekeningen van het Bloomberg zakken de aandelen naar het peil van drie maanden geleden.

De rente op Griekse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar stijgt donderdag tot boven de 30 procent, terwijl de spread - het verschil met de Duitse obligtaties - een record van 1.500 basispunten bereikt.

Dexia moest in de ochtendhandel ruim 9 procent prijsgeven, maar herstelde na de middag met een verlies dat rond de 4,5 procent schommelde. Tegen de slotbel klokte het Dexia-aandeel 3 procent lager tot 2,19 euro. Bank-verzekeraar KBC zag 2,09 procent verloren gaan tot 26,41 euro en verzekeraar Ageas 0,66 procent tot 1,80 euro. Ratingagentschap Moody's kondigde woensdag aan dat het overweegt om de kredietrating van Dexia - en enkele grote Franse banken - te verlagen als gevolg van hun blootstelling aan Griekenland. Dexia staat voor ongeveer 5,4 miljard euro blootgesteld aan het Zuid-Europese zorgenkind van de eurozone.De bezorgdheid over Griekenland binnen de eurozone neemt donderdag verder toe na het straatprotest van woensdag. De Griekse premier Papandreou kondigde intussen een herschikking van zijn regering aan.Ook op andere beurzen in Europa worden verliezen genoteerd in een reactie op de Griekse malaise. Volgens berekeningen van het Bloomberg zakken de aandelen naar het peil van drie maanden geleden. De rente op Griekse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar stijgt donderdag tot boven de 30 procent, terwijl de spread - het verschil met de Duitse obligtaties - een record van 1.500 basispunten bereikt.