Het plan om een bad bank op te starten, maakt naar verluidt deel uit van een omvangrijke reorganisatie die CEO Christian Sewing wil doorvoeren.

Met de 'bad bank' wil Sewing de Duitse geldschieter wegloodsen van het investeringsbankieren om zich meer toe te spitsen op en dienstverlening aan zakelijke klanten en vermogensbeheer, aldus de krant.

Onder de bad bank zouden vooral langlopende derivaten vallen, waardoor die niet meer tot de kernbezittingen behoren. Door juist die risicovolle bezittingen af te splitsen in een apart onderdeel kan Deutsche Bank zich beter richten op de kernactiviteiten.

Ook zou topman Sewing de activiteiten op het gebied van handel in aandelen en rentegerelateerde producten buiten continentaal Europa drastisch willen inkrimpen of zelfs helemaal schrappen, aldus de bronnen van de krant.

Mogelijk volgt de aankondiging van de oprichting van de bad bank bij de presentatie van de halfjaarresultaten in juli, meldt de Financial Times nog.

Het plan om een bad bank op te starten, maakt naar verluidt deel uit van een omvangrijke reorganisatie die CEO Christian Sewing wil doorvoeren. Met de 'bad bank' wil Sewing de Duitse geldschieter wegloodsen van het investeringsbankieren om zich meer toe te spitsen op en dienstverlening aan zakelijke klanten en vermogensbeheer, aldus de krant.Onder de bad bank zouden vooral langlopende derivaten vallen, waardoor die niet meer tot de kernbezittingen behoren. Door juist die risicovolle bezittingen af te splitsen in een apart onderdeel kan Deutsche Bank zich beter richten op de kernactiviteiten.Ook zou topman Sewing de activiteiten op het gebied van handel in aandelen en rentegerelateerde producten buiten continentaal Europa drastisch willen inkrimpen of zelfs helemaal schrappen, aldus de bronnen van de krant.Mogelijk volgt de aankondiging van de oprichting van de bad bank bij de presentatie van de halfjaarresultaten in juli, meldt de Financial Times nog.