De grootste bank van Duitsland is in het vierde kwartaal onverwacht diep in het rood geduikeld.

Deutsche Bank noteerde een kwartaalverlies van liefst 2,15 miljard euro. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een verlies dat veel lager lag : 311 miljoen euro.

Het grote verlies is onder meer te wijten aan stijgende kosten door een herstructurering. Maar ook lopende juridische zaken wegen op de kwartaalresultaten.

Over het volledige boekjaar daalde de winst met 85 procent tot 611 miljoen euro.

Het nieuwe topduo van Deutsche Bank, Anshu Jain en Jürgen Fitschen, zet het mes in de bank om de jaarlijkse kosten tegen 2015 met 4,5 miljard euro te drukken.

De bank maakte eerder al bekend in de divisie zakenbankieren 2.000 banen te schrappen. (Belga/BO)

De grootste bank van Duitsland is in het vierde kwartaal onverwacht diep in het rood geduikeld. Deutsche Bank noteerde een kwartaalverlies van liefst 2,15 miljard euro. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een verlies dat veel lager lag : 311 miljoen euro. Het grote verlies is onder meer te wijten aan stijgende kosten door een herstructurering. Maar ook lopende juridische zaken wegen op de kwartaalresultaten.Over het volledige boekjaar daalde de winst met 85 procent tot 611 miljoen euro. Het nieuwe topduo van Deutsche Bank, Anshu Jain en Jürgen Fitschen, zet het mes in de bank om de jaarlijkse kosten tegen 2015 met 4,5 miljard euro te drukken. De bank maakte eerder al bekend in de divisie zakenbankieren 2.000 banen te schrappen. (Belga/BO)