Deuttsche Bank heeft de fout vrijdag toegegeven. Het ging om een interne overschrijving en de vergissing werd snel rechtgezet, maar het incident vormt een nieuw signaal van informaticaproblemen bij de grootste bank van Duitsland.

Foutjes bij dergelijke operaties gebeuren geregeld, maar de omvang ervan is ditmaal buitengewoon. Het bedrag ligt bijvoorbeeld hoger dan de beurskapitalisatie van de bank, die 24 miljard euro bedraagt.

Het geld werd overgeschreven naar een interne rekening bij de beursoperator Deutsche Börse. De overschrijving zelf was gepland, maar het bedrag was verkeerd.

Een woordvoerder benadrukt dat er geen externe partij bij betrokken was, en dat er uiteindelijk geen financiële gevolgen waren. Het incident vond plaats kort voordat de Brit John Cryan opstapte als nieuwe CEO van Deutsche Bank.

Bij zijn aantreden in 2016 had Cryan de toestand van de informatica nog "armzalig" genoemd en had hij beloofd het risicobeheer en de controles bij de bank te verbeteren.

Woensdag kondigde Deutsche Bank nog het vertrek aan van Kim Hammonds als operationeel directeur. De Amerikaanse heeft tijdens een intern evenement in maart naar verluidt gezegd dat Deutsche Bank 'het meest disfunctionele bedrijf' is waar ze ooit voor heeft gewerkt.

Deuttsche Bank heeft de fout vrijdag toegegeven. Het ging om een interne overschrijving en de vergissing werd snel rechtgezet, maar het incident vormt een nieuw signaal van informaticaproblemen bij de grootste bank van Duitsland. Foutjes bij dergelijke operaties gebeuren geregeld, maar de omvang ervan is ditmaal buitengewoon. Het bedrag ligt bijvoorbeeld hoger dan de beurskapitalisatie van de bank, die 24 miljard euro bedraagt. Het geld werd overgeschreven naar een interne rekening bij de beursoperator Deutsche Börse. De overschrijving zelf was gepland, maar het bedrag was verkeerd. Een woordvoerder benadrukt dat er geen externe partij bij betrokken was, en dat er uiteindelijk geen financiële gevolgen waren. Het incident vond plaats kort voordat de Brit John Cryan opstapte als nieuwe CEO van Deutsche Bank. Bij zijn aantreden in 2016 had Cryan de toestand van de informatica nog "armzalig" genoemd en had hij beloofd het risicobeheer en de controles bij de bank te verbeteren. Woensdag kondigde Deutsche Bank nog het vertrek aan van Kim Hammonds als operationeel directeur. De Amerikaanse heeft tijdens een intern evenement in maart naar verluidt gezegd dat Deutsche Bank 'het meest disfunctionele bedrijf' is waar ze ooit voor heeft gewerkt.