Deutsche Bank ziet zich genoodzaakt tot een plan B nadat de geplande fusie met Commerzbank is afgesprongen, meldt het persagentschap Bloomberg op basis van bronnen.

De top van de bank zou binnen een tweetal maanden haar strategie uit de doeken doen. Een kapitaalverhoging is voor de aandeelhouders niet het meest ideale scenario. Het management vreest dat dit de al lage beurskoers van Deutsche Bank nog verder naar beneden kan duwen. Maar toch blijft de optie nog op tafel liggen, aldus ingewijden, omdat het misschien financieel nodig kan zijn.

Deutsche Bank zou immers fors willen snoeien in haar investeringsdivisie, waardoor er mogelijk tientallen miljarden euro aan risicogewogen activa van de balans moeten worden gehaald en in een aparte entiteit gestoken die dan gecontroleerd zou worden afgebouwd. Hiervoor heeft de bank extra kapitaal nodig.

Het voorbije decennium verhoogde Deutsche Bank haar kapitaal al met 30 miljard euro, de laatste keer (8 miljard) in 2017.

Deutsche Bank ziet zich genoodzaakt tot een plan B nadat de geplande fusie met Commerzbank is afgesprongen, meldt het persagentschap Bloomberg op basis van bronnen.De top van de bank zou binnen een tweetal maanden haar strategie uit de doeken doen. Een kapitaalverhoging is voor de aandeelhouders niet het meest ideale scenario. Het management vreest dat dit de al lage beurskoers van Deutsche Bank nog verder naar beneden kan duwen. Maar toch blijft de optie nog op tafel liggen, aldus ingewijden, omdat het misschien financieel nodig kan zijn. Deutsche Bank zou immers fors willen snoeien in haar investeringsdivisie, waardoor er mogelijk tientallen miljarden euro aan risicogewogen activa van de balans moeten worden gehaald en in een aparte entiteit gestoken die dan gecontroleerd zou worden afgebouwd. Hiervoor heeft de bank extra kapitaal nodig. Het voorbije decennium verhoogde Deutsche Bank haar kapitaal al met 30 miljard euro, de laatste keer (8 miljard) in 2017.