Door de grote reorganisatie bij Deutsche Bank heeft de Duitse grootbank in 2019 een groter verlies geleden dan was verwacht. Deutsche Bank boekte vorig jaar een verlies van ongeveer 5,7 miljard euro, tegenover 52 miljoen euro een jaar eerder. Experts hadden gemiddeld gerekend op een verlies van ongeveer 5 miljard euro.

De bank verkeert al enige tijd in zwaar weer en wil met een grote banenreductie miljarden euro's besparen in de komende jaren. De omvangrijke herstructurering kost zowat 18.000 banen.

Topman Christian Sewing toont zich strijdvaardig en blikt optimistisch vooruit. Volgens de CEO verloopt de reorganisatie beter dan gepland, meldt hij in een brief aan de medewerkers. Ondanks de grote kosten voor de reorganisatie is de bank er volgens Sewing in geslaagd om de kapitaalpositie te verstevigen.

Sewing verlegt de focus nu naar groei. 'We zullen onze marktpositie niet meer enkel verdedigen. We zullen ze verder uitbouwen', aldus de topman.

Het management ontvangt ondanks het forse verlies toch een bonus. Die bonus wordt wel gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder, zegt een woordvoerder van de bank. Het management ontvangt in totaal een bonus van 13 miljoen euro.

Door de grote reorganisatie bij Deutsche Bank heeft de Duitse grootbank in 2019 een groter verlies geleden dan was verwacht. Deutsche Bank boekte vorig jaar een verlies van ongeveer 5,7 miljard euro, tegenover 52 miljoen euro een jaar eerder. Experts hadden gemiddeld gerekend op een verlies van ongeveer 5 miljard euro. De bank verkeert al enige tijd in zwaar weer en wil met een grote banenreductie miljarden euro's besparen in de komende jaren. De omvangrijke herstructurering kost zowat 18.000 banen. Topman Christian Sewing toont zich strijdvaardig en blikt optimistisch vooruit. Volgens de CEO verloopt de reorganisatie beter dan gepland, meldt hij in een brief aan de medewerkers. Ondanks de grote kosten voor de reorganisatie is de bank er volgens Sewing in geslaagd om de kapitaalpositie te verstevigen. Sewing verlegt de focus nu naar groei. 'We zullen onze marktpositie niet meer enkel verdedigen. We zullen ze verder uitbouwen', aldus de topman. Het management ontvangt ondanks het forse verlies toch een bonus. Die bonus wordt wel gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder, zegt een woordvoerder van de bank. Het management ontvangt in totaal een bonus van 13 miljoen euro.