Volgens vakbondsman Yves Flamand van de Franstalige socialistische bediendebond (Setca) zullen er dit jaar zowat twintig jobs verdwijnen, en volgend jaar nog eens twintigtal.

Dinsdag zitten directie en vakbonden een eerste keer samen. De wet-Renault is niet van toepassing, maar er werd toch een onderhandelingsagenda opgesteld, aldus nog Flamand na afloop van de ondernemingsraad met als agendapunt de 'rationalisering van de bank'.

De Belgische directie laat weten dat ze bezig is met een reorganisatie om de bank wendbaarder te maken. 'De digitalisering van de bank vordert in die mate dat Deutsche Bank beslist heeft om haar structuur aan te passen om zo nog performanter en efficiënter te zijn in een aanhoudend klimaat van zeer lage rentevoeten', klinkt het in een persbericht. De nieuwe organisatie zou tegen eind november bepaald moeten zijn.

Donderdag nog werd een nieuwe topman aangekondigd voor Deutsche Bank België. Olivier Delfosse is de nieuwe topman, in opvolging van Alain Moreau die tien jaar lang de Belgische afdeling leidde.

De herstructurering in België heeft volgens de directie geen link met de wereldwijde reorganisatie die Deutsche Bank in juli aankondigde en waarbij 18.000 van de 91.700 banen zouden verdwijnen, waarvan ongeveer de helft in Duitsland. Dat is de grootste herstructurering in de geschiedenis van de bank.

Volgens vakbondsman Yves Flamand van de Franstalige socialistische bediendebond (Setca) zullen er dit jaar zowat twintig jobs verdwijnen, en volgend jaar nog eens twintigtal.Dinsdag zitten directie en vakbonden een eerste keer samen. De wet-Renault is niet van toepassing, maar er werd toch een onderhandelingsagenda opgesteld, aldus nog Flamand na afloop van de ondernemingsraad met als agendapunt de 'rationalisering van de bank'. De Belgische directie laat weten dat ze bezig is met een reorganisatie om de bank wendbaarder te maken. 'De digitalisering van de bank vordert in die mate dat Deutsche Bank beslist heeft om haar structuur aan te passen om zo nog performanter en efficiënter te zijn in een aanhoudend klimaat van zeer lage rentevoeten', klinkt het in een persbericht. De nieuwe organisatie zou tegen eind november bepaald moeten zijn. Donderdag nog werd een nieuwe topman aangekondigd voor Deutsche Bank België. Olivier Delfosse is de nieuwe topman, in opvolging van Alain Moreau die tien jaar lang de Belgische afdeling leidde. De herstructurering in België heeft volgens de directie geen link met de wereldwijde reorganisatie die Deutsche Bank in juli aankondigde en waarbij 18.000 van de 91.700 banen zouden verdwijnen, waarvan ongeveer de helft in Duitsland. Dat is de grootste herstructurering in de geschiedenis van de bank.