De Franse bankgroep is de eerste van een reeks grootbanken die met kwartaalresultaten komt. De resultaten van BNP Paribas zijn alvast beter dan analisten hadden verwacht. De nettowinst bedraagt 2,11 miljard euro, tegen 1,6 miljard een jaar eerder. Analisten gingen uit van een kwartaalwinst van 1,61 miljard euro.

De resultaten weerspiegelen de stevigheid van het bankmodel van de groep, aldus BNP Paribas in een toelichting.

Opmerkelijk is de daling met 54 pct tot 1,08 miljard euro van de provisies voor slechte kredieten: het laagste niveau in twee jaar tijd.

Het totale bedrag aan synergieën door de integratie van BNP Paribas Fortis en BGL BNP Paribas (Luxemburg) komt op 402 miljoen euro. Daarmee ligt het plan voor op schema.

De Franse bankgroep is de eerste van een reeks grootbanken die met kwartaalresultaten komt. De resultaten van BNP Paribas zijn alvast beter dan analisten hadden verwacht. De nettowinst bedraagt 2,11 miljard euro, tegen 1,6 miljard een jaar eerder. Analisten gingen uit van een kwartaalwinst van 1,61 miljard euro. De resultaten weerspiegelen de stevigheid van het bankmodel van de groep, aldus BNP Paribas in een toelichting. Opmerkelijk is de daling met 54 pct tot 1,08 miljard euro van de provisies voor slechte kredieten: het laagste niveau in twee jaar tijd. Het totale bedrag aan synergieën door de integratie van BNP Paribas Fortis en BGL BNP Paribas (Luxemburg) komt op 402 miljoen euro. Daarmee ligt het plan voor op schema.