Het is al het derde cao-voorstel waarover wordt gestemd. En ook bij de vorige twee ontwerpakkoorden hadden de vakbonden er hun zegen aan gegeven. Wat niet verhinderde dat zij na het vorige akkoord de staking volop steunden.

Het nieuwe ontwerpakkoord focust hoofdzakelijk op een incentive om langer te werken. Terwijl in het verleden arbeiders traditioneel op brugpensioen gingen op hun 56ste en daarbij konden rekenen op een som van 300.000 euro over negen jaar, komt er nu een financiële bijpassing die veel minder interessant is op 56, maar fors hoger wordt op de leeftijd van 58 of 60. Daarmee wordt ook tegemoetgekomen aan de algemene trend om langer te werken.

Dat er nu al een akkoord werd bereikt, is opmerkelijk. Bij Agfa werd al sinds 20 februari gestaakt uit protest tegen het vorige cao-voorstel, met daarin een nieuwe, minder gunstige brugpensioenregeling. Gisteren benadrukte Christian Reinaudo, de CEO van Agfa, nadrukkelijk dat er geen ruimte was voor toegevingen. "Het bedrijf zit in een situatie waarin we moeten vechten voor elke cent, elke euro, om te zorgen dat het bedrijf er weer bovenop komt."

Het is al het derde cao-voorstel waarover wordt gestemd. En ook bij de vorige twee ontwerpakkoorden hadden de vakbonden er hun zegen aan gegeven. Wat niet verhinderde dat zij na het vorige akkoord de staking volop steunden.Het nieuwe ontwerpakkoord focust hoofdzakelijk op een incentive om langer te werken. Terwijl in het verleden arbeiders traditioneel op brugpensioen gingen op hun 56ste en daarbij konden rekenen op een som van 300.000 euro over negen jaar, komt er nu een financiële bijpassing die veel minder interessant is op 56, maar fors hoger wordt op de leeftijd van 58 of 60. Daarmee wordt ook tegemoetgekomen aan de algemene trend om langer te werken.Dat er nu al een akkoord werd bereikt, is opmerkelijk. Bij Agfa werd al sinds 20 februari gestaakt uit protest tegen het vorige cao-voorstel, met daarin een nieuwe, minder gunstige brugpensioenregeling. Gisteren benadrukte Christian Reinaudo, de CEO van Agfa, nadrukkelijk dat er geen ruimte was voor toegevingen. "Het bedrijf zit in een situatie waarin we moeten vechten voor elke cent, elke euro, om te zorgen dat het bedrijf er weer bovenop komt."