Deminor heeft een veldslag gewonnen tegen GDF Suez, in de strijd om een hogere overnameprijs voor de kleine Electrabel-aandeelhouders. Het Hof van Cassatie heeft maandag een uitspraak van het hof van beroep verbroken, waardoor Deminor opnieuw naar de rechtbank kan stappen en misschien toch een hogere overnameprijs voor Electrabel kan bekomen.

Dat meldt De Tijd.

Deminor, het juridisch adviesbureau dat de belangen van minderheidsaandeelhouders verdedigt, wilde meer uit de brand slepen in het dossier tegen GDF Suez dat het kantoor opstartte bij de overname van Electrabel door de Fransen in augustus 2005.

Het gaat om de zogenaamde 'squeeze out', de gedwongen overname van de aandelen van de resterende aandeelhouders na een geslaagde overnamepoging. Volgens Deminor werden de houders van Electrabel-aandelen geruïneerd door het bod van 590 euro per aandeel in 2005. Deminor vond dat namens de aandeelhouders onvoldoende rekening houdende met de verlengde levensduur van kerncentrales.

Deminor stapte daarop naar de financieeltoezichthouder CBFA, intussen herdoopt in FSMA, maar ving er bot. Suez paste zijn prijs niet aan.

Daarop richtte het advieskantoor zich tot het hof van beroep in Brussel, dat meende dat de aandeelhouders wel degelijk het recht hebben een meerprijs te vragen, maar dat Deminor zich daarvoor had moeten richten tot de CBFA en niet tot Suez. Het Hof van Cassatie heeft dat arrest nu nietig verklaard, waardoor Deminor opnieuw een rechtzaak kan aanspannen.

Deminor vroeg destijds 200 euro meer per Electrabel-aandeel. Wellicht zal Deminor die verhoging nog wat opdrijven. (Belga)

Deminor heeft een veldslag gewonnen tegen GDF Suez, in de strijd om een hogere overnameprijs voor de kleine Electrabel-aandeelhouders. Het Hof van Cassatie heeft maandag een uitspraak van het hof van beroep verbroken, waardoor Deminor opnieuw naar de rechtbank kan stappen en misschien toch een hogere overnameprijs voor Electrabel kan bekomen. Dat meldt De Tijd. Deminor, het juridisch adviesbureau dat de belangen van minderheidsaandeelhouders verdedigt, wilde meer uit de brand slepen in het dossier tegen GDF Suez dat het kantoor opstartte bij de overname van Electrabel door de Fransen in augustus 2005. Het gaat om de zogenaamde 'squeeze out', de gedwongen overname van de aandelen van de resterende aandeelhouders na een geslaagde overnamepoging. Volgens Deminor werden de houders van Electrabel-aandelen geruïneerd door het bod van 590 euro per aandeel in 2005. Deminor vond dat namens de aandeelhouders onvoldoende rekening houdende met de verlengde levensduur van kerncentrales. Deminor stapte daarop naar de financieeltoezichthouder CBFA, intussen herdoopt in FSMA, maar ving er bot. Suez paste zijn prijs niet aan. Daarop richtte het advieskantoor zich tot het hof van beroep in Brussel, dat meende dat de aandeelhouders wel degelijk het recht hebben een meerprijs te vragen, maar dat Deminor zich daarvoor had moeten richten tot de CBFA en niet tot Suez. Het Hof van Cassatie heeft dat arrest nu nietig verklaard, waardoor Deminor opnieuw een rechtzaak kan aanspannen. Deminor vroeg destijds 200 euro meer per Electrabel-aandeel. Wellicht zal Deminor die verhoging nog wat opdrijven. (Belga)