Blue Gate Antwerp is momenteel nog een sterk vervuilde zone ten zuiden van Antwerpen, vlak bij de Schelde. Het gebied wordt herontwikkeld tot een 63 hectare groot 'eco-innovatief' bedrijventerrein voor bedrijven actief in de logistiek, productie, en onderzoek & ontwikkeling. Later komen daar mogelijk nog 40 hectare bij. Binnen 20 jaar xordt voor de site gerekend op zo'n 2.000 jobs.

Concurrentiedialoog

Met een concurrentiedialoog werd de afgelopen drie jaar gezocht naar kandidaten. Twee bedrijven uit de Zwijndrechtse waterbouwkundige DEME-groep - Deme Environmental Contractors (DEC) en Dredging International - alsook vastgoedconsulent Bopro sleepten de opdracht als Blue O'pen in de wacht, werd woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het consortium zal als private partner instaan voor de ontwikkeling van de site - inclusief een aanzienlijke sanering - alsook de exploitatie zelf.

De totale kostprijs van het project bedraagt 58 miljoen euro, zonder btw, voor het saneren, ophogen en aanleggen van de weginfrastructuur. Het Vlaams Gewest voorziet voor 24 miljoen euro steun via het Subsidiebesluit Bedrijventerreinen.

De volledige saneringsplicht wordt voor 100 procent overgenomen door Blue O'pen, goed voor een forfaitaire prijs van 22 miljoen euro. De vermarkting van de terreinen moet 47 miljoen opleveren. Er wordt zo snel mogelijk gestart met de sanering. Volgens het consortium wordt gemikt op 2030 vooraleer de site volledig zal zijn ingenomen.

MIPIM

Bopro zal samen met de publieke partners (AG Vespa en Business & Innovatie voor stad Antwerpen, en ParticipatieMaatschappij Vlaanderen en Waterwegen & Zeekanaal voor Vlaanderen) nieuwe vestigers aantrekken. De eerste grote marketingactie is voorzien op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes (15-18 maart 2016).

(Belga/BO/LV)

Blue Gate Antwerp is momenteel nog een sterk vervuilde zone ten zuiden van Antwerpen, vlak bij de Schelde. Het gebied wordt herontwikkeld tot een 63 hectare groot 'eco-innovatief' bedrijventerrein voor bedrijven actief in de logistiek, productie, en onderzoek & ontwikkeling. Later komen daar mogelijk nog 40 hectare bij. Binnen 20 jaar xordt voor de site gerekend op zo'n 2.000 jobs. Met een concurrentiedialoog werd de afgelopen drie jaar gezocht naar kandidaten. Twee bedrijven uit de Zwijndrechtse waterbouwkundige DEME-groep - Deme Environmental Contractors (DEC) en Dredging International - alsook vastgoedconsulent Bopro sleepten de opdracht als Blue O'pen in de wacht, werd woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het consortium zal als private partner instaan voor de ontwikkeling van de site - inclusief een aanzienlijke sanering - alsook de exploitatie zelf. De totale kostprijs van het project bedraagt 58 miljoen euro, zonder btw, voor het saneren, ophogen en aanleggen van de weginfrastructuur. Het Vlaams Gewest voorziet voor 24 miljoen euro steun via het Subsidiebesluit Bedrijventerreinen. De volledige saneringsplicht wordt voor 100 procent overgenomen door Blue O'pen, goed voor een forfaitaire prijs van 22 miljoen euro. De vermarkting van de terreinen moet 47 miljoen opleveren. Er wordt zo snel mogelijk gestart met de sanering. Volgens het consortium wordt gemikt op 2030 vooraleer de site volledig zal zijn ingenomen.Bopro zal samen met de publieke partners (AG Vespa en Business & Innovatie voor stad Antwerpen, en ParticipatieMaatschappij Vlaanderen en Waterwegen & Zeekanaal voor Vlaanderen) nieuwe vestigers aantrekken. De eerste grote marketingactie is voorzien op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes (15-18 maart 2016). (Belga/BO/LV)