Het energie-eiland moet op zo'n 80 à 100 kilometer van de Deense kust komen. Het eiland moet de vele windmolens op zee verbinden met Denemarken, en andere markten. Onder meer België wil elektriciteit van de Deense windmolens invoeren. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) sloot vorige week een politiek akkoord met de Denen voor de aanleg van een onderzees stroomkabel tussen beide landen.

DEME gaat nu deel uitmaken van een consortium dat wil gaan meedingen naar de aanbesteding voor het energie-eiland. Het Deense Energieagentschap voert daarover besprekingen met potentiële bieders.

De baggeraar heeft daarover een akkoord gesloten met Copenhagen Infrastructure Patners (CIP), de projectontwikkelaar voor het consortium, waarachter grote Deense pensioenfondsen en een Deens nutsbedrijf zitten.

Het energie-eiland moet op zo'n 80 à 100 kilometer van de Deense kust komen. Het eiland moet de vele windmolens op zee verbinden met Denemarken, en andere markten. Onder meer België wil elektriciteit van de Deense windmolens invoeren. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) sloot vorige week een politiek akkoord met de Denen voor de aanleg van een onderzees stroomkabel tussen beide landen. DEME gaat nu deel uitmaken van een consortium dat wil gaan meedingen naar de aanbesteding voor het energie-eiland. Het Deense Energieagentschap voert daarover besprekingen met potentiële bieders. De baggeraar heeft daarover een akkoord gesloten met Copenhagen Infrastructure Patners (CIP), de projectontwikkelaar voor het consortium, waarachter grote Deense pensioenfondsen en een Deens nutsbedrijf zitten.