Delta Lloyd wil Belgische bankactiviteiten verkopen

02/10/13 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:09

Bron: Trends

Delta Lloyd gaat op zoek naar een koper voor zijn Belgische bankactiviteiten. De Nederlandse groep wil zich in België concentreren op de markt van de levens- en pensioenverzekeringen, luidt het in een persbericht.

Delta Lloyd wil Belgische bankactiviteiten verkopen

© belga

"Een mogelijke verkoop van de bankactiviteiten in België versterkt de focus op verzekeringen en maakt kapitaal vrij om in strategische activiteiten te investeren", klinkt het nog.

In september meldde Delta Lloyd nog een akkoord over de overname van het Antwerpse ZA Verzekeringen, ter versterking van Delta Lloyd Life.

Delta Lloyd wil de bank ook na de verkoop blijven gebruiken als distributiekanaal voor zijn pensioen- en levensverzekeringsproducten, die vallen onder Delta Lloyd Life. Het is daarbij de bedoeling daarover een langjarige distributieovereenkomst sluiten met de overnemer.

Delta Lloyd Bank Belgium richt zich sinds 2010 op particuliere klanten uit het midden- en hogere segment die advies willen over hun financiële toekomst. De bank stelt 570 voltijdse equivalenten tewerk en bedient zowat 171.000 klanten via 55 eigen kantoren en 75 zelfstandige agenten. Eind 2012 had de bank een balanstotaal van 6,9 miljard euro.

De Nederlandse groep verwacht eind dit jaar een update te kunnen geven over het verkoopproces. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners