De Antwerpse strafrechter heeft Hendrik S., topman van het failliete Spaar Select, veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel, 2.500 euro boete en vijf jaar beroepsverbod voor inbreuken op de wet op het conumsentenkrediet en de wet op de handelspraktijken.

Spaar Select kreeg 30.000 euro boete, Kempar 5.000 euro en Delta Lloyd 12.500 euro. Drie toplui van Kempar werden vrijgesproken.

Verzekeringsmakelaar Spaar Select verkocht in ons land tussen 200 en 2003 risicovolle beleggingsproducten zonder vergunning, en probeerde de beleggers daarbij te overtuigen met geleend geld te investeren. Het totale bedrag dat de gedupeerde beleggers daardoor verloren werd door advocaat Geert Lenssens op 120 miljoen euro geraamd.

Delta Lloyd raakte in het jurisisch dossier verzeild door dochter Delta Lloyd Life, die via verzekeringsmakelaar Spaar Select de risicovolle beleggingsproducten verkocht.

Aangezien Spaar Select failliet werd verklaard, rekenen de gedupeerde beleggers in de eerste plaats op een schadevergoeding van Delta Lloyd. (Belga/BO)

De Antwerpse strafrechter heeft Hendrik S., topman van het failliete Spaar Select, veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel, 2.500 euro boete en vijf jaar beroepsverbod voor inbreuken op de wet op het conumsentenkrediet en de wet op de handelspraktijken. Spaar Select kreeg 30.000 euro boete, Kempar 5.000 euro en Delta Lloyd 12.500 euro. Drie toplui van Kempar werden vrijgesproken. Verzekeringsmakelaar Spaar Select verkocht in ons land tussen 200 en 2003 risicovolle beleggingsproducten zonder vergunning, en probeerde de beleggers daarbij te overtuigen met geleend geld te investeren. Het totale bedrag dat de gedupeerde beleggers daardoor verloren werd door advocaat Geert Lenssens op 120 miljoen euro geraamd.Delta Lloyd raakte in het jurisisch dossier verzeild door dochter Delta Lloyd Life, die via verzekeringsmakelaar Spaar Select de risicovolle beleggingsproducten verkocht. Aangezien Spaar Select failliet werd verklaard, rekenen de gedupeerde beleggers in de eerste plaats op een schadevergoeding van Delta Lloyd. (Belga/BO)