Delta Lloyd zag zijn premie-inkomsten in het eerste halfjaar 2011 met 5 procent stijgen naar 2,9 miljard euro, de inkomsten uit Duitsland niet meegerekend.

Delta Lloyd had vorig jaar aangekondigd dat de verkoop van nieuwe verzekeringen in Duitsland zou worden stopgezet, waardoor dat onderdeel in de etalage kwam te staan.

De operationele winst van Delta Lloyd in de eerste zes maanden van 2011 bedroeg 213 miljoen euro, of 28 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens topman Hoek werpt een eerder ingevoerde aanscherping van de strategie vruchten af. Zo werkt het bedrijf onder meer aan een vereenvoudiging van de organisatie.

Delta Lloyd wil nu ook werken aan het beheersen van de kosten. Omdat het concern hier prioriteit aan geeft, zal de doelstelling om voor 2012 de operationele kosten terug te brengen tot maximaal 850 miljoen euro eerder bereikt worden dan voorzien, waarschijnlijk nog dit jaar. Delta Lloyd rekent op een jaarlijkse groei van het operationeel resultaat en dividend met minstens 3 procent.

(belga)

Delta Lloyd zag zijn premie-inkomsten in het eerste halfjaar 2011 met 5 procent stijgen naar 2,9 miljard euro, de inkomsten uit Duitsland niet meegerekend. Delta Lloyd had vorig jaar aangekondigd dat de verkoop van nieuwe verzekeringen in Duitsland zou worden stopgezet, waardoor dat onderdeel in de etalage kwam te staan. De operationele winst van Delta Lloyd in de eerste zes maanden van 2011 bedroeg 213 miljoen euro, of 28 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens topman Hoek werpt een eerder ingevoerde aanscherping van de strategie vruchten af. Zo werkt het bedrijf onder meer aan een vereenvoudiging van de organisatie. Delta Lloyd wil nu ook werken aan het beheersen van de kosten. Omdat het concern hier prioriteit aan geeft, zal de doelstelling om voor 2012 de operationele kosten terug te brengen tot maximaal 850 miljoen euro eerder bereikt worden dan voorzien, waarschijnlijk nog dit jaar. Delta Lloyd rekent op een jaarlijkse groei van het operationeel resultaat en dividend met minstens 3 procent.(belga)