NN Group heeft zijn bod verhoogd naar 5,40 euro per aandeel Delta Lloyd, tegen 5,30 euro eerder. De overname heeft daardoor een totale waarde van 2,5 miljard euro.

De bedrijven verwachten samen een sterke speler in Nederland en België te kunnen vormen, op het gebied van pensioenen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer. Daarbij worden naar verwachting aanzienlijke kostenvoordelen gehaald, doordat er efficiënter kan worden gewerkt. Die voordelen worden momenteel op minstens 150 miljoen euro in 2020 geschat.

Delta Lloyd wees het eerste bod, dat NN Group begin oktober lanceerde, nog af omdat het te laag was. Het bedrijf gaf toen echter al aan substantiële voordelen te zien in een mogelijke deal.

Het nieuwe bod wordt door het bestuur nu wel aangeraden, omdat het in "het beste belang" zou zijn van het bedrijf en alle betrokkenen. "We hebben alle alternatieven bekeken en dit is de beste optie", stelde Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa in een toelichting. "Het is goed dat er zo een einde komt aan de onzekerheid over onze toekomst en het biedt zekerheid voor onze polishouders."

NN Group is midden 2014 ontstaan uit de Europese verzekeringsactiviteiten van ING. De Nederlandse groep moest van de Europese Commissie haar verzekeringen van haar bankactiviteiten afsplitsen omdat ze in volle financiële crisis 10 miljard euro overheidssteun ontving.

NN Group heeft zijn bod verhoogd naar 5,40 euro per aandeel Delta Lloyd, tegen 5,30 euro eerder. De overname heeft daardoor een totale waarde van 2,5 miljard euro. De bedrijven verwachten samen een sterke speler in Nederland en België te kunnen vormen, op het gebied van pensioenen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer. Daarbij worden naar verwachting aanzienlijke kostenvoordelen gehaald, doordat er efficiënter kan worden gewerkt. Die voordelen worden momenteel op minstens 150 miljoen euro in 2020 geschat. Delta Lloyd wees het eerste bod, dat NN Group begin oktober lanceerde, nog af omdat het te laag was. Het bedrijf gaf toen echter al aan substantiële voordelen te zien in een mogelijke deal. Het nieuwe bod wordt door het bestuur nu wel aangeraden, omdat het in "het beste belang" zou zijn van het bedrijf en alle betrokkenen. "We hebben alle alternatieven bekeken en dit is de beste optie", stelde Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa in een toelichting. "Het is goed dat er zo een einde komt aan de onzekerheid over onze toekomst en het biedt zekerheid voor onze polishouders." NN Group is midden 2014 ontstaan uit de Europese verzekeringsactiviteiten van ING. De Nederlandse groep moest van de Europese Commissie haar verzekeringen van haar bankactiviteiten afsplitsen omdat ze in volle financiële crisis 10 miljard euro overheidssteun ontving.