Delhaize ziet af van de bouw van een regionaal distributiecentrum in Oupeye, in de provincie Luik. De supermarktgroep haalt als reden de 'huidige economische en concurrentiële context' aan.

Delhaize verwijst ook naar strategische opties, 'inclusief de verhoogde waakzaamheid inzake kostencontrole'.

Het ging om een geschatte investering van 50 miljoen euro, die 100 jobs zou opleveren. De Waalse regering is geïnformeerd over de beslissing. Delhaize geeft de optie op het bedrijventerrein Hauts-Sarts in Oupeye terug vrij.

Alternatieven

Delhaize zegt nu alternatieven te bestuderen, inclusief een mogelijke optimalisatie van haar bestaande distributiecentra in België. Delhaize heeft nu distributiecentra in Ninove en Zellik.

"Een van de opties is de optimalisatie van de bestaande centra. Hoe kunnen we hier efficiënter werken en grotere volumes behandelen", aldus een woordvoerder. (Belga/KVDA)

Delhaize ziet af van de bouw van een regionaal distributiecentrum in Oupeye, in de provincie Luik. De supermarktgroep haalt als reden de 'huidige economische en concurrentiële context' aan. Delhaize verwijst ook naar strategische opties, 'inclusief de verhoogde waakzaamheid inzake kostencontrole'. Het ging om een geschatte investering van 50 miljoen euro, die 100 jobs zou opleveren. De Waalse regering is geïnformeerd over de beslissing. Delhaize geeft de optie op het bedrijventerrein Hauts-Sarts in Oupeye terug vrij.Alternatieven Delhaize zegt nu alternatieven te bestuderen, inclusief een mogelijke optimalisatie van haar bestaande distributiecentra in België. Delhaize heeft nu distributiecentra in Ninove en Zellik. "Een van de opties is de optimalisatie van de bestaande centra. Hoe kunnen we hier efficiënter werken en grotere volumes behandelen", aldus een woordvoerder. (Belga/KVDA)