Delhaize verkoopt drie ketens in de VS

© Belga

Delhaize Groep heeft een akkoord bereikt met Bi-Lo Holdings voor de verkoop van drie ketens in de Verenigde Staten: Sweetbay (72 winkels), Harveys (72 winkels) en Reid’s (11 winkels).

De winkels worden verkocht voor 265 miljoen dollar in contanten. Dat maakte de Belgische internationale voedingsdistributeur nabeurs bekend. In 2012 genereerden de 165 winkels die in de transactie zijn opgenomen ongeveer 1,8 miljard dollar aan opbrengsten

In het kader van de overeenkomst zal Bi-Lo Holdings verder de huurcontracten van 10 voormalige Sweetbay-locaties overnemen. Delhaize zal het distributiecentrum van Sweetbay behouden, luidt het verder.

Flexibiliteit

“Wij geloven dat deze transactie een belangrijke stap is naar het vereenvoudigen van onze structuur en dat het Delhaize America zal toelaten zich nog beter te richten op zijn operaties. Bovendien zal de transactie ons een verhoogde financiële flexibiliteit geven om onze strategische prioriteiten uit te voeren”, aldus Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het Executief Comité en afgevaardigd bestuurder van Delhaize Groep.

De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 afgerond worden en is onderhevig aan de wettelijke goedkeuringen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content