Retailer Delhaize verhoogt de ,jaarprognose licht, aangemoedigd door een groter dan verwachte bedrijfswinst. Dat deelt de retailer donderdag voorbeurs mee.
De omzet klokte in het tweede kwartaal af op 5,298 miljard euro. Dat is een toename met 0,6 procent aan de huidige wisselkoersen tegenover een jaar eerder. Analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg mikten op een iets grotere omzet van 5,37 miljard euro.

De groepswinst kwam in het tweede kwartaal 20,3 procent hoger uit op 104 miljoen euro. De onderliggende bedrijfswinst ging 5,8 procent hoger tot 193 miljoen euro, waar de analisten op 178 miljoen euro gerekend hadden. De groepswinst voor het eerste halfjaar kwam 95,5 procent hoger uit op165 miljoen euro.

Aangemoedigd door de positieve resultaten gaat Delhaize de prognoses voor het volledige beokjaar 2013 opkrikken. De retailer mikt nu op een onderliggende bedrijfswinst van minstens 780 miljoen euro (inclusief de Amerikaanse winkels waarvan de verkoop al aangekondigd is), tegenover ongeveer 775 miljoen euro voordien.

CEO Pierre-Olivier Beckers spreekt van "sterke resultaten in het tweede kwartaal". In de VS was er voor het derde kwartaal op rij een positieve volumegroei. "In België zijn we zeer tevreden met de toename van het marktaandeel met 35 basispunten, voornamelijk dankzij onze vernieuwde winkels en de uitbreiding van ons netwerk."

De omzet in België kwam in het tweede kwartaal 2,9 procent hoger uit op 1,261 miljard euro, goed voor een onderliggende bedrijfswinst van 51 miljoen euro (+9,2 procent). (Belga/BO)

Retailer Delhaize verhoogt de ,jaarprognose licht, aangemoedigd door een groter dan verwachte bedrijfswinst. Dat deelt de retailer donderdag voorbeurs mee. De omzet klokte in het tweede kwartaal af op 5,298 miljard euro. Dat is een toename met 0,6 procent aan de huidige wisselkoersen tegenover een jaar eerder. Analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg mikten op een iets grotere omzet van 5,37 miljard euro. De groepswinst kwam in het tweede kwartaal 20,3 procent hoger uit op 104 miljoen euro. De onderliggende bedrijfswinst ging 5,8 procent hoger tot 193 miljoen euro, waar de analisten op 178 miljoen euro gerekend hadden. De groepswinst voor het eerste halfjaar kwam 95,5 procent hoger uit op165 miljoen euro. Aangemoedigd door de positieve resultaten gaat Delhaize de prognoses voor het volledige beokjaar 2013 opkrikken. De retailer mikt nu op een onderliggende bedrijfswinst van minstens 780 miljoen euro (inclusief de Amerikaanse winkels waarvan de verkoop al aangekondigd is), tegenover ongeveer 775 miljoen euro voordien. CEO Pierre-Olivier Beckers spreekt van "sterke resultaten in het tweede kwartaal". In de VS was er voor het derde kwartaal op rij een positieve volumegroei. "In België zijn we zeer tevreden met de toename van het marktaandeel met 35 basispunten, voornamelijk dankzij onze vernieuwde winkels en de uitbreiding van ons netwerk." De omzet in België kwam in het tweede kwartaal 2,9 procent hoger uit op 1,261 miljard euro, goed voor een onderliggende bedrijfswinst van 51 miljoen euro (+9,2 procent). (Belga/BO)