Delhaize Groep verkoopt de 39 winkels in Bosnië en Herzegovina aan Tropic Group, een onderneming die werd opgericht door Bojan Risovic. 'Hij is een gerenommeerde distributeur met een lange staat van dienst in het leiden van succesvolle distributiebedrijven,' luidt het in een persbericht..

Verwacht wordt dat de transactie in het derde kwartaal afgerond wordt. Een overnameprijs is niet bekend.

Eind februari raakte bekend dat Delhaize wegtrekt uit Bulgarije, en eerder al uit Albanië en Montenegro. De retailer wilde zich voortaan richten op de markten waar ze over een sterke positie beschikt, zoals in Servië, Roemenië en Griekenland het geval is, klonk het.

In maart 2011 richtte Delhaize zijn pijlen op de Zuidoost-Europese markt door Delta Maxi, de grootste Servische distributeur (met uithangborden Maxi, Piccadilly, Euromax en Tempo), voor 932 miljoen euro over te nemen. Bij de overname was Delta Maxi niet alleen Servisch marktleider, maar ook een belangrijke speler in Bulgarije, Bosnië, Montenegro en Albanië.(BO)

Delhaize Groep verkoopt de 39 winkels in Bosnië en Herzegovina aan Tropic Group, een onderneming die werd opgericht door Bojan Risovic. 'Hij is een gerenommeerde distributeur met een lange staat van dienst in het leiden van succesvolle distributiebedrijven,' luidt het in een persbericht.. Verwacht wordt dat de transactie in het derde kwartaal afgerond wordt. Een overnameprijs is niet bekend. Eind februari raakte bekend dat Delhaize wegtrekt uit Bulgarije, en eerder al uit Albanië en Montenegro. De retailer wilde zich voortaan richten op de markten waar ze over een sterke positie beschikt, zoals in Servië, Roemenië en Griekenland het geval is, klonk het. In maart 2011 richtte Delhaize zijn pijlen op de Zuidoost-Europese markt door Delta Maxi, de grootste Servische distributeur (met uithangborden Maxi, Piccadilly, Euromax en Tempo), voor 932 miljoen euro over te nemen. Bij de overname was Delta Maxi niet alleen Servisch marktleider, maar ook een belangrijke speler in Bulgarije, Bosnië, Montenegro en Albanië.(BO)