Supermarktketen Delhaize treedt in januari toe tot de Europese inkoopalliantie Coopernic. Dat meldt de retailer.

Delhaize voegt zich bij het Franse E. Leclerc die tot nu toe het enigste lid was van Coopernic, nadat de vier andere leden Colruyt, het Duitse REWE, het Italiaanse Conad en het Zwitserse Coop een jaar geleden een nieuwe gemeenschappelijke aankoopcentrale oprichtten.

In oktober zal ook Coop Italia toetreden tot Coopernic. Delhaize was sinds 1 januari 2009 lid van de aankoopvereniging AMS, daarvoor van de European Marketing Distribution. (Belga/NS)

Supermarktketen Delhaize treedt in januari toe tot de Europese inkoopalliantie Coopernic. Dat meldt de retailer. Delhaize voegt zich bij het Franse E. Leclerc die tot nu toe het enigste lid was van Coopernic, nadat de vier andere leden Colruyt, het Duitse REWE, het Italiaanse Conad en het Zwitserse Coop een jaar geleden een nieuwe gemeenschappelijke aankoopcentrale oprichtten. In oktober zal ook Coop Italia toetreden tot Coopernic. Delhaize was sinds 1 januari 2009 lid van de aankoopvereniging AMS, daarvoor van de European Marketing Distribution. (Belga/NS)