De retailer zou willen uitbreiden in groeiregio's als Zuidoost-Europa en Indonesië, en de lowcostformules Bottom Dollar Food in de VS en Red Market in Europa willen uitbouwen. Volgens de Belgische groep kan de jaarlijkse omzetgroei daardoor worden opgekrikt tot 5 à 7 procent. De omzetgroei bedraagt op dit moment 3 procent, aldus een woordvoerder.

Voor Zuidoost-Europa, waar Delhaize onlangs Delta Maxi overnam, is er sprake van meer dan honderd nieuwe winkels in de komende drie jaar. In Indonesië zal Super Indo worden uitgebouwd.

In de VS heeft Delhaize vooral plannen met zijn lowcostformule Bottom Dollar Food. Er is sprake van "honderden nieuwe Bottom Dollar Food-winkels in de komende vijf jaar". De formule wordt uitgebouwd in Philadelphia en Pittsburg.

Voor België is er geen concreet nieuws over winkelopeningen. "Red Market wordt momenteel in zeven winkels getest in België. De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar we hebben steeds gezegd dat we de nodige tijd zullen nemen" om het concept op punt te zetten, verduidelijkt een woordvoerder van Delhaize groep.

Delhaize telde eind september 3.362 winkels in elf landen en stelde op dat moment circa 154.000 mensen tewerk. Het bedrijf haalde in 2010 een omzet van 20,8 miljard euro. (Belga/BO)

De retailer zou willen uitbreiden in groeiregio's als Zuidoost-Europa en Indonesië, en de lowcostformules Bottom Dollar Food in de VS en Red Market in Europa willen uitbouwen. Volgens de Belgische groep kan de jaarlijkse omzetgroei daardoor worden opgekrikt tot 5 à 7 procent. De omzetgroei bedraagt op dit moment 3 procent, aldus een woordvoerder.Voor Zuidoost-Europa, waar Delhaize onlangs Delta Maxi overnam, is er sprake van meer dan honderd nieuwe winkels in de komende drie jaar. In Indonesië zal Super Indo worden uitgebouwd. In de VS heeft Delhaize vooral plannen met zijn lowcostformule Bottom Dollar Food. Er is sprake van "honderden nieuwe Bottom Dollar Food-winkels in de komende vijf jaar". De formule wordt uitgebouwd in Philadelphia en Pittsburg. Voor België is er geen concreet nieuws over winkelopeningen. "Red Market wordt momenteel in zeven winkels getest in België. De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar we hebben steeds gezegd dat we de nodige tijd zullen nemen" om het concept op punt te zetten, verduidelijkt een woordvoerder van Delhaize groep. Delhaize telde eind september 3.362 winkels in elf landen en stelde op dat moment circa 154.000 mensen tewerk. Het bedrijf haalde in 2010 een omzet van 20,8 miljard euro. (Belga/BO)