Delhaize noteert voor het tweede kwartaal een nettowinst van 87 miljoen euro, tegenover 117 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat cijfer ligt boven de prognoses van de analisten, die rekening hielden met een nettowinst van 82,9 miljoen euro.

Voor het volledige boekjaar wijkt de groep niet af van de winstprognose, al wordt er rekening mee gehouden dat de winstdaling aan de onderkant van de vork van 15 tot 20 procent zal liggen.

Voor België verwacht de groep dat 'voortdurende prijsinvesteringen en de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden' het operationele resultaat in het derde kwartaal verder negatief zullen beïnvloeden.

De onderliggende bedrijfswinst van Delhaize in België daalde in het tweede kwartaal met 19,8 procent tot 47 miljoen euro, terwijl de
opbrengsten met 0,4 procent stegen tot 1,2 miljard euro. De bedrijfsmarge ligt dus een stuk lager. Delhaize wijst daarvoor onder meer naar de impact van de automatische loonindexeringen en hogere reclamekosten.

De supermarktketen kondige woensdag nog aan dat het huidige kostenbesparingsplan de aangekondigde 500 miljoen euro met 50 miljoen euro zal overschrijden. "Wij werken momenteel aan een meerjarenplan dat zich zal toespitsen op efficiëntie," aldus CEO Pierre-Olivier Beckers. (BO/Belga)

Delhaize noteert voor het tweede kwartaal een nettowinst van 87 miljoen euro, tegenover 117 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat cijfer ligt boven de prognoses van de analisten, die rekening hielden met een nettowinst van 82,9 miljoen euro. Voor het volledige boekjaar wijkt de groep niet af van de winstprognose, al wordt er rekening mee gehouden dat de winstdaling aan de onderkant van de vork van 15 tot 20 procent zal liggen.Voor België verwacht de groep dat 'voortdurende prijsinvesteringen en de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden' het operationele resultaat in het derde kwartaal verder negatief zullen beïnvloeden. De onderliggende bedrijfswinst van Delhaize in België daalde in het tweede kwartaal met 19,8 procent tot 47 miljoen euro, terwijl de opbrengsten met 0,4 procent stegen tot 1,2 miljard euro. De bedrijfsmarge ligt dus een stuk lager. Delhaize wijst daarvoor onder meer naar de impact van de automatische loonindexeringen en hogere reclamekosten. De supermarktketen kondige woensdag nog aan dat het huidige kostenbesparingsplan de aangekondigde 500 miljoen euro met 50 miljoen euro zal overschrijden. "Wij werken momenteel aan een meerjarenplan dat zich zal toespitsen op efficiëntie," aldus CEO Pierre-Olivier Beckers. (BO/Belga)