Na de aankondiging eind 2013 van het vertrek van de vorige CEO van Delhaize, Pierre-Olivier Beckers, heeft de warenhuisketen premies beloofd aan topmanagers om te vermijden dat ze het bedrijf ook zouden verlaten, blijkt uit het jaarverslag van Delhaize.

Aan leden van het executief comité werd samengeteld 1,9 miljoen euro betaald, maar het 'retentieprogramma' ging breder dan enkel het uitvoerend comité.

Voorwaarde om een cash premie te ontvangen, was dat de deelnemers aan het programma nog steeds bij Delhaize actief waren op 31 juli 2014.

Dergelijke premiestelsels hebben tot doel destabiliteit in het management te houden 'en een focus op de operationele plannen van de onderneming te handhaven'.

Voorts blijkt uit het jaarverslag dat de huidige topman van de warenhuisketen, de Nederlander Frans Muller, bruto 1,73 miljoen euro heeft verdiend in 2014. Daarvan was 0,99 miljoen euro basisloon, 0,38 miljoen euro pensioen- en post-twerkstellingsvergoedingen en 0,36 miljoen variabele kortetermijnbeloningen. De verloning van Muller bestaat voor 35 procent uit vaste componenten, de rest is variabel.

In 2013 ontving Mullers voorganger Beckers nog 3,04 miljoen euro. Het verschil met Muller is onder meer te verklaren door het feit dat Beckers ook nog langetermijnpremies, gebaseerd op prestaties van de voorbij drie jaar, ontving.

Het basisloon van Muller en zijn voorganger is ongeveer gelijk (0,99 miljoen versus 0,97 miljoen euro). (Belga/BO)

Na de aankondiging eind 2013 van het vertrek van de vorige CEO van Delhaize, Pierre-Olivier Beckers, heeft de warenhuisketen premies beloofd aan topmanagers om te vermijden dat ze het bedrijf ook zouden verlaten, blijkt uit het jaarverslag van Delhaize. Aan leden van het executief comité werd samengeteld 1,9 miljoen euro betaald, maar het 'retentieprogramma' ging breder dan enkel het uitvoerend comité. Voorwaarde om een cash premie te ontvangen, was dat de deelnemers aan het programma nog steeds bij Delhaize actief waren op 31 juli 2014. Dergelijke premiestelsels hebben tot doel destabiliteit in het management te houden 'en een focus op de operationele plannen van de onderneming te handhaven'. Voorts blijkt uit het jaarverslag dat de huidige topman van de warenhuisketen, de Nederlander Frans Muller, bruto 1,73 miljoen euro heeft verdiend in 2014. Daarvan was 0,99 miljoen euro basisloon, 0,38 miljoen euro pensioen- en post-twerkstellingsvergoedingen en 0,36 miljoen variabele kortetermijnbeloningen. De verloning van Muller bestaat voor 35 procent uit vaste componenten, de rest is variabel. In 2013 ontving Mullers voorganger Beckers nog 3,04 miljoen euro. Het verschil met Muller is onder meer te verklaren door het feit dat Beckers ook nog langetermijnpremies, gebaseerd op prestaties van de voorbij drie jaar, ontving. Het basisloon van Muller en zijn voorganger is ongeveer gelijk (0,99 miljoen versus 0,97 miljoen euro). (Belga/BO)