"De volumegroei in de meeste markten blijft onze verwachtingen overtreffen", zo staat in een persbericht. De omzet groeide het sterkst in de segmenten "Noord-Amerika" (+30,7 procent) en "Turkije & Emerging Markets" (+48,6 procent). Dit laatste was in het derde kwartaal het grootste segment (in omzet uitgedrukt) van Deceuninck.

Positieve vooruitzichten

In Europa, waar de omzet met 11,6 procent groeide, merkt het bedrijf een herstel van de nieuwbouw en de renovatie, vooral in de Benelux, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk blijft wat achter: de omzet is er "gestabiliseerd na een zwak eerste semester". In Centraal- en Oost-Europa was er een lichte omzetdaling.

Deceuninck ziet de totale omzetgroei aanhouden. "We verwachten dat de omzettrend van de voorbije kwartalen zich zal doorzetten in het vierde kwartaal", klinkt het. Het bedrijf verwacht ook betere marges en een verdere groei van de nettowinst.

Deceuninck gaat in de VS een nieuwe fabriek bouwen in Fernley, nabij Reno, "met de bedoeling ons marktaandeel in het westelijk gedeelte van de Verenigde Staten te verhogen". De fabriek moet in het tweede kwartaal van 2016 klaar zijn. (Belga/NS)

"De volumegroei in de meeste markten blijft onze verwachtingen overtreffen", zo staat in een persbericht. De omzet groeide het sterkst in de segmenten "Noord-Amerika" (+30,7 procent) en "Turkije & Emerging Markets" (+48,6 procent). Dit laatste was in het derde kwartaal het grootste segment (in omzet uitgedrukt) van Deceuninck. In Europa, waar de omzet met 11,6 procent groeide, merkt het bedrijf een herstel van de nieuwbouw en de renovatie, vooral in de Benelux, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk blijft wat achter: de omzet is er "gestabiliseerd na een zwak eerste semester". In Centraal- en Oost-Europa was er een lichte omzetdaling. Deceuninck ziet de totale omzetgroei aanhouden. "We verwachten dat de omzettrend van de voorbije kwartalen zich zal doorzetten in het vierde kwartaal", klinkt het. Het bedrijf verwacht ook betere marges en een verdere groei van de nettowinst.Deceuninck gaat in de VS een nieuwe fabriek bouwen in Fernley, nabij Reno, "met de bedoeling ons marktaandeel in het westelijk gedeelte van de Verenigde Staten te verhogen". De fabriek moet in het tweede kwartaal van 2016 klaar zijn. (Belga/NS)