Door gestegen kosten zullen de pvc-producten vanaf begin dit jaar duurder worden. Deceuninck maakte donderdag de omzetcijfers voor het voorbije boekjaarbekend. De omzet steeg met 10 procent tegenover 2009, tot 557,8 miljoen euro. Het verkochte volume steeg met ruim 6 procent, "beter dan verwacht". De rest van de omzetstijging heeft te maken met wisselkoerseffecten.

Voor de omzet in 2011 blijft het bedrijf "voorzichtig". "In Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk zijn de economische steunmaatregelen grotendeels beëindigd. Het blijft onzeker of besparingen in de overheidsbudgetten in andere landen een impact zullen hebben op de residentiële renovatiemarkt", luidt het.

Deceuninck laat nog weten dat de kosten voor pvc en additieven "gestegen zijn tot recordniveaus". Zo lag de gemiddelde kost voor pvc-harsen in Europa vorig jaar een vijfde hoger dan in 2009. Daardoor zullen de pvc-raamprofielen vanaf begin dit jaar iets duurder worden. Die prijsverhoging verschilt van regio tot regio, maar blijft steeds eencijferig, luidt het bij Deceuninck.

Volledige jaarresultaten worden bekendgemaakt op 23 februari.

Door gestegen kosten zullen de pvc-producten vanaf begin dit jaar duurder worden. Deceuninck maakte donderdag de omzetcijfers voor het voorbije boekjaarbekend. De omzet steeg met 10 procent tegenover 2009, tot 557,8 miljoen euro. Het verkochte volume steeg met ruim 6 procent, "beter dan verwacht". De rest van de omzetstijging heeft te maken met wisselkoerseffecten. Voor de omzet in 2011 blijft het bedrijf "voorzichtig". "In Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk zijn de economische steunmaatregelen grotendeels beëindigd. Het blijft onzeker of besparingen in de overheidsbudgetten in andere landen een impact zullen hebben op de residentiële renovatiemarkt", luidt het. Deceuninck laat nog weten dat de kosten voor pvc en additieven "gestegen zijn tot recordniveaus". Zo lag de gemiddelde kost voor pvc-harsen in Europa vorig jaar een vijfde hoger dan in 2009. Daardoor zullen de pvc-raamprofielen vanaf begin dit jaar iets duurder worden. Die prijsverhoging verschilt van regio tot regio, maar blijft steeds eencijferig, luidt het bij Deceuninck. Volledige jaarresultaten worden bekendgemaakt op 23 februari.