Atlas Copco, dat 33.000 werknemers telt in 178 landen, prijkt in de lijst van de 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld volgens Thomson Reuters.

Zweden heeft ook een stevige reputatie als het gaat over innovatie. Toch denkt Leten niet dat het land innovatiever is. De vestiging van Atlas Copco in Wilrijk bij Antwerpen bijvoorbeeld is het wereldwijde kenniscentrum inzake compressoren. En aangezien innovatie steeds gepaard moet gaan met productie, ziet Ronnie Leten de vestiging in België niet gauw verdwijnen. (VG)

In Z-Talk Goossens praten we met Ronnie Leten over de Zweeds manier van zakendoen, over de "traagheid" van de Zweedse cultuur, over de harmonieuze samenwerking met de vakbonden, en over wat hij heeft geleerd van de Zweden.

Z-Talk Goossens zaterdag vanaf 11 uur in de weekendlus op Kanaal Z.U kunt de volledige uitzending ook bekijken via deze link.

Atlas Copco, dat 33.000 werknemers telt in 178 landen, prijkt in de lijst van de 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld volgens Thomson Reuters. Zweden heeft ook een stevige reputatie als het gaat over innovatie. Toch denkt Leten niet dat het land innovatiever is. De vestiging van Atlas Copco in Wilrijk bij Antwerpen bijvoorbeeld is het wereldwijde kenniscentrum inzake compressoren. En aangezien innovatie steeds gepaard moet gaan met productie, ziet Ronnie Leten de vestiging in België niet gauw verdwijnen. (VG)