"Een team van zeven economen zal op groepsniveau het algemeen beleid ondersteunen met macro-economische analyses en vooruitzichten. We leveren ook input aan de diverse commerciële divisies in de bank", zegt Edwin De Boeck.

De studiedienst maakte in het verleden naam met uitgebreide analyses en beleidsgericht onderzoek en was ongeveer 25 economen en analisten sterk. De afgelopen jaren waaierde de expertise uit naar de verschillende divisies, zoals KBC Asset Management.

De Boeck: "Het is een subtiele verandering, maar het is belangrijk dat een aantal economen niet alleen meedenken met de doelstellingen van één bepaalde divisie, maar ook wat afstand houden om zo tot meer omvattende analyses en een bredere inschatting van risico's te komen. Dat is zowel in het belang van de cliënten als van de bank."

D.K.

"Een team van zeven economen zal op groepsniveau het algemeen beleid ondersteunen met macro-economische analyses en vooruitzichten. We leveren ook input aan de diverse commerciële divisies in de bank", zegt Edwin De Boeck. De studiedienst maakte in het verleden naam met uitgebreide analyses en beleidsgericht onderzoek en was ongeveer 25 economen en analisten sterk. De afgelopen jaren waaierde de expertise uit naar de verschillende divisies, zoals KBC Asset Management. De Boeck: "Het is een subtiele verandering, maar het is belangrijk dat een aantal economen niet alleen meedenken met de doelstellingen van één bepaalde divisie, maar ook wat afstand houden om zo tot meer omvattende analyses en een bredere inschatting van risico's te komen. Dat is zowel in het belang van de cliënten als van de bank." D.K.