De Persgroep heeft zich gemeld als kandidaat-koper voor de uitgever van regionale kranten, die sinds kort in de etalage staat. Of de Persgroep, het bedrijf van Christian Van Thillo, alle kranten van Wegener wil houden is nog onduidelijk, aldus de Volkskrant. Het zou gaan om 'de eerste fase van een niet-bindend bod' dat gelanceerd wordt om de belangstelling voor een overname kenbaar te maken. Een bindend bod is bijgevolg nog niet aan de orde.

De Persgroep zou met Wegener in handen een te groot marktaandeel krijgen op de Nederlandse krantenmarkt. Dat geldt ook voor TMG, uitgever van onder meer De Telegraaf. Daarom wordt gespeculeerd dat beide uitgevers Wegener gaan opdelen. Voor de kranten in het zuiden zou er ook Belgische interesse zijn, volgens de bronnen van De Volkskrant.

Wegener telt zeven krantentitels: Brabants Dagblad, BN/DeStem, de Stentor, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC en De Twentsche Courant Tubantia. De groep is momenteel nog eigendom van de Britse mediagroep Mecom, die ook de Media Groep Limburg (De Limburger en Limburgs Dagblad) in handen heeft. Mecom betaalde in 2007 800 miljoen euro voor Wegener, maar na een recente winstwaarschuwing is het moederbedrijf geen 150 miljoen euro waard, meldt de Volkskrant.

De Persgroep, Vlaanderen uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd, heeft in Nederland het Algemeen Dagblad, Trouw, Het Parool en de Volkskrant in handen. (VK/BO)

De Persgroep heeft zich gemeld als kandidaat-koper voor de uitgever van regionale kranten, die sinds kort in de etalage staat. Of de Persgroep, het bedrijf van Christian Van Thillo, alle kranten van Wegener wil houden is nog onduidelijk, aldus de Volkskrant. Het zou gaan om 'de eerste fase van een niet-bindend bod' dat gelanceerd wordt om de belangstelling voor een overname kenbaar te maken. Een bindend bod is bijgevolg nog niet aan de orde. De Persgroep zou met Wegener in handen een te groot marktaandeel krijgen op de Nederlandse krantenmarkt. Dat geldt ook voor TMG, uitgever van onder meer De Telegraaf. Daarom wordt gespeculeerd dat beide uitgevers Wegener gaan opdelen. Voor de kranten in het zuiden zou er ook Belgische interesse zijn, volgens de bronnen van De Volkskrant.Wegener telt zeven krantentitels: Brabants Dagblad, BN/DeStem, de Stentor, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC en De Twentsche Courant Tubantia. De groep is momenteel nog eigendom van de Britse mediagroep Mecom, die ook de Media Groep Limburg (De Limburger en Limburgs Dagblad) in handen heeft. Mecom betaalde in 2007 800 miljoen euro voor Wegener, maar na een recente winstwaarschuwing is het moederbedrijf geen 150 miljoen euro waard, meldt de Volkskrant. De Persgroep, Vlaanderen uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd, heeft in Nederland het Algemeen Dagblad, Trouw, Het Parool en de Volkskrant in handen. (VK/BO)