Begin volgende week moeten geïnteresseerde partijen een niet-bindend bod indienen voor de Belgische KPN-dochter, meldt De Tijd.

De Nederlandse telecomgroep KPN besliste enkele maanden geleden haar Belgische mobilofoniedochter in de etalage te zetten. Ook Telenet werkt op het dossier. De Mechelse kabel- en telecomgroep mandateerde al zakenbanken om haar te begeleiden in het proces. En ook British Telecom zou geïnteresseerd zijn.

Nu de eerste horde in zicht komt, blijkt dat ook De Persgroep zich in de biedstrijd mengt. De Persgroep is onder meer eigenaar van Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd en de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, holding van vtm, 2BE en Q-Music).

BASE is met een verwachte prijs van 1,6 tot 1,8 miljard euro een te grote brok voor het Vlaamse mediabedrijf. De Persgroep zette daarom met een aantal - voorlopig onbekende - partners een consortium op. Via BASE kan De Persgroep een volwaardige telecomspeler worden.

Bij De Persgroep wilde niemand commentaar kwijt, aldus De Tijd. (Belga/BO)

Begin volgende week moeten geïnteresseerde partijen een niet-bindend bod indienen voor de Belgische KPN-dochter, meldt De Tijd. De Nederlandse telecomgroep KPN besliste enkele maanden geleden haar Belgische mobilofoniedochter in de etalage te zetten. Ook Telenet werkt op het dossier. De Mechelse kabel- en telecomgroep mandateerde al zakenbanken om haar te begeleiden in het proces. En ook British Telecom zou geïnteresseerd zijn. Nu de eerste horde in zicht komt, blijkt dat ook De Persgroep zich in de biedstrijd mengt. De Persgroep is onder meer eigenaar van Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd en de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, holding van vtm, 2BE en Q-Music). BASE is met een verwachte prijs van 1,6 tot 1,8 miljard euro een te grote brok voor het Vlaamse mediabedrijf. De Persgroep zette daarom met een aantal - voorlopig onbekende - partners een consortium op. Via BASE kan De Persgroep een volwaardige telecomspeler worden. Bij De Persgroep wilde niemand commentaar kwijt, aldus De Tijd. (Belga/BO)