Vanaf 1 juni rollen er dagelijks 174 vrachtwagens van de lopende band in plaats van 140 nu. De nieuwe productieverhoging zorgt in de fabrieken in Eindhoven en Westerlo voor 240 extra banen.

De productieverhoging gebeurt in twee stappen, aldus DAF-woordvoerder Rob Appels. In maart kondigde het bedrijf al aan dat de productie vanaf 20 april wordt opgetrokken van 140 vrachtwagens naar 156 vrachtwagens per dag. Daarvoor zijn 160 extra medewerkers nodig.

"Meer vraag naar transport"

Vanaf 1 juni wordt de productie nog eens opgetrokken, van 156 naar 174 vrachtwagens per dag. Daarvoor zijn bijkomend 240 extra mensen nodig.

Alles samen zijn dus vierhonderd extra banen nodig voor de hogere DAF-productie. Hoeveel bijkomend personeel precies in Eindhoven en Westerlo aan de slag gaat, is volgens de woordvoerder niet meteen duidelijk. "Maar het merendeel van de extra banen is wel voor Eindhoven", aldus Appels. In Westerlo worden de cabines en de assen voor de trucks geproduceerd.

De reden voor de productieverhoging, aldus het bedrijf, is de aantrekkende economie in Europa. "Dat betekent meer vraag naar transport en dus naar vrachtwagens. Bovendien doen onze vernieuwde modellen het erg goed", verduidelijkt de woordvoerder. (Belga/NS)

Vanaf 1 juni rollen er dagelijks 174 vrachtwagens van de lopende band in plaats van 140 nu. De nieuwe productieverhoging zorgt in de fabrieken in Eindhoven en Westerlo voor 240 extra banen. De productieverhoging gebeurt in twee stappen, aldus DAF-woordvoerder Rob Appels. In maart kondigde het bedrijf al aan dat de productie vanaf 20 april wordt opgetrokken van 140 vrachtwagens naar 156 vrachtwagens per dag. Daarvoor zijn 160 extra medewerkers nodig. Vanaf 1 juni wordt de productie nog eens opgetrokken, van 156 naar 174 vrachtwagens per dag. Daarvoor zijn bijkomend 240 extra mensen nodig. Alles samen zijn dus vierhonderd extra banen nodig voor de hogere DAF-productie. Hoeveel bijkomend personeel precies in Eindhoven en Westerlo aan de slag gaat, is volgens de woordvoerder niet meteen duidelijk. "Maar het merendeel van de extra banen is wel voor Eindhoven", aldus Appels. In Westerlo worden de cabines en de assen voor de trucks geproduceerd. De reden voor de productieverhoging, aldus het bedrijf, is de aantrekkende economie in Europa. "Dat betekent meer vraag naar transport en dus naar vrachtwagens. Bovendien doen onze vernieuwde modellen het erg goed", verduidelijkt de woordvoerder. (Belga/NS)