Met ruim 5 procent meer reizigers in 2009 noteert de vervoermaatschappij voor het vijfde jaar op rij de grootste groei in Vlaams-Brabant. De Lijn vindt in de toename van het aantal abonnees en de investeringen in een extra aanbod een verklaring voor de algemene reizigerstoename.

Directeur-generaal Roger Kesteloot zegt dat in tegenstelling tot enkele buurlanden de crisis niet heeft geleid tot een vermindering van het openbaar vervoer. Dat heeft volgens Kesteloot te maken met de voordelige netabonnementen. De voordelige tarieven zijn deels te danken aan de gemeenten. Ruim de helft van de Vlaamse gemeenten (168 op 308 gemeenten) stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer door korting te geven op De Lijn.

Net zoals in 2008 heeft De Lijn in 2009 een budgettair evenwicht gerealiseerd. Van de 997 miljoen die de vervoermaatschappij van de Vlaamse overheid heeft ontvangen, is 661 miljoen (66 procent) teruggevloeid naar de privésector. Hoewel in 2009 de tarieven niet werden aangepast, zijn de reizigersontvangsten met 1,9 procent gestegen tot 134 miljoen.

Met ruim 5 procent meer reizigers in 2009 noteert de vervoermaatschappij voor het vijfde jaar op rij de grootste groei in Vlaams-Brabant. De Lijn vindt in de toename van het aantal abonnees en de investeringen in een extra aanbod een verklaring voor de algemene reizigerstoename. Directeur-generaal Roger Kesteloot zegt dat in tegenstelling tot enkele buurlanden de crisis niet heeft geleid tot een vermindering van het openbaar vervoer. Dat heeft volgens Kesteloot te maken met de voordelige netabonnementen. De voordelige tarieven zijn deels te danken aan de gemeenten. Ruim de helft van de Vlaamse gemeenten (168 op 308 gemeenten) stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer door korting te geven op De Lijn. Net zoals in 2008 heeft De Lijn in 2009 een budgettair evenwicht gerealiseerd. Van de 997 miljoen die de vervoermaatschappij van de Vlaamse overheid heeft ontvangen, is 661 miljoen (66 procent) teruggevloeid naar de privésector. Hoewel in 2009 de tarieven niet werden aangepast, zijn de reizigersontvangsten met 1,9 procent gestegen tot 134 miljoen.