Het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat Daimler wegens smeergeldbetalingen in minstens 22 landen aanklaagde, bestempelt de interne aanpak als strafmilderend.

Daimler zou een overeenkomst gesloten hebben met de Amerikaanse justitie en gaat 185 miljoen dollar betalen om een einde te maken aan het onderzoek op basis van beschuldigingen van corruptie. Van dat bedrag gaat 93,6 miljoen dollar naar het Amerikaanse ministerie van Justitie en 91,4 miljoen dollar naar de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

Volledig beëindigd is de zaak voor Daimler daardoor nog niet. De autobouwer staat drie jaar lang onder toezicht. Voormalig FBI-topman Louis Free zal erover waken dat de autobouwer eerlijk handelt.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat Daimler wegens smeergeldbetalingen in minstens 22 landen aanklaagde, bestempelt de interne aanpak als strafmilderend. Daimler zou een overeenkomst gesloten hebben met de Amerikaanse justitie en gaat 185 miljoen dollar betalen om een einde te maken aan het onderzoek op basis van beschuldigingen van corruptie. Van dat bedrag gaat 93,6 miljoen dollar naar het Amerikaanse ministerie van Justitie en 91,4 miljoen dollar naar de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Volledig beëindigd is de zaak voor Daimler daardoor nog niet. De autobouwer staat drie jaar lang onder toezicht. Voormalig FBI-topman Louis Free zal erover waken dat de autobouwer eerlijk handelt.