D'Ieteren, de Belgische importeur van wagens van de Volkswagen-groep, heeft 'iets meer dan 316.000' personen aangeschreven omdat hun dieselwagen uitgerust is met de sjoemelsoftware.

Het aantal aangeschreven eigenaars van de geplaagde VW-dieselwagens ligt zo onder de 320.000, luidt het.

Eind vorige maand maakte D'Ieteren melding van exact 393.648 voertuigen die in België rondrijden met de bewuste software die milieutests bij dieselwagens omzeilt. Dat aantal ging over alle mogelijke betrokken wagens.

Maar volgens D'Ieteren-woordvoerder Jean-Marc Ponteville zijn er verschillende redenen dat dit inmiddels lager uitvalt.

VW's, Audi's, Skoda's, Seats of andere vierwielers uit de VW-stal zijn immers intussen niet langer ingeschreven, geaccidenteerd en perte totale of niet meer in het land, luidt de redenering.

Maar iie redenering sluit niet helemaal, want zo zijn er ook betrokken wagens in ons land die niet via D'Ieteren geïmporteerd werden. En mensen nemen bij een verhuizing naar het buitenland bijvoorbeeld hun wagen mee, of omgekeerd. (Belga/BO)

D'Ieteren, de Belgische importeur van wagens van de Volkswagen-groep, heeft 'iets meer dan 316.000' personen aangeschreven omdat hun dieselwagen uitgerust is met de sjoemelsoftware.Het aantal aangeschreven eigenaars van de geplaagde VW-dieselwagens ligt zo onder de 320.000, luidt het. Eind vorige maand maakte D'Ieteren melding van exact 393.648 voertuigen die in België rondrijden met de bewuste software die milieutests bij dieselwagens omzeilt. Dat aantal ging over alle mogelijke betrokken wagens. Maar volgens D'Ieteren-woordvoerder Jean-Marc Ponteville zijn er verschillende redenen dat dit inmiddels lager uitvalt. VW's, Audi's, Skoda's, Seats of andere vierwielers uit de VW-stal zijn immers intussen niet langer ingeschreven, geaccidenteerd en perte totale of niet meer in het land, luidt de redenering.Maar iie redenering sluit niet helemaal, want zo zijn er ook betrokken wagens in ons land die niet via D'Ieteren geïmporteerd werden. En mensen nemen bij een verhuizing naar het buitenland bijvoorbeeld hun wagen mee, of omgekeerd. (Belga/BO)