CVC brengt haar pakket van ruim 39,3 miljoen aandelen - goed voor een belang van 19,7 procent - op de markt tegen 14,75 euro per aandeel. De verkoop wordt begeleid door de zakenbank UBS, die ook betrokken was bij de beursgang van bpost eind juni.

Het postbedrijf trok naar de beurs tegen 14,50 euro per aandeel. Dinsdag noteerde het aan 15,24 euro, toen het geschorst werd in afwachting van de resultaten van 'een versnelde verkoop van een aandelenpakket'. Omgerekend komen de aandelen met een korting van 3,2 procent op de markt.

Hoewel bpost sinds juni op de beurs genoteerd staat, is de helft van de aandelen in handen van de Belgische staat gebleven. 30 procent is genoteerd op Euronext Brussel, en voor de aangekondigde verkoop van het pakket aandelen bekendraakte bezat investeringsroep CVC Capital Partners net geen 20 procent van de aandelen. Voor de beursgang van bpost bedroeg dat aandeel 49,9 procent. (Belga/Bo)

CVC brengt haar pakket van ruim 39,3 miljoen aandelen - goed voor een belang van 19,7 procent - op de markt tegen 14,75 euro per aandeel. De verkoop wordt begeleid door de zakenbank UBS, die ook betrokken was bij de beursgang van bpost eind juni. Het postbedrijf trok naar de beurs tegen 14,50 euro per aandeel. Dinsdag noteerde het aan 15,24 euro, toen het geschorst werd in afwachting van de resultaten van 'een versnelde verkoop van een aandelenpakket'. Omgerekend komen de aandelen met een korting van 3,2 procent op de markt.Hoewel bpost sinds juni op de beurs genoteerd staat, is de helft van de aandelen in handen van de Belgische staat gebleven. 30 procent is genoteerd op Euronext Brussel, en voor de aangekondigde verkoop van het pakket aandelen bekendraakte bezat investeringsroep CVC Capital Partners net geen 20 procent van de aandelen. Voor de beursgang van bpost bedroeg dat aandeel 49,9 procent. (Belga/Bo)