Aan de 501 werknemers - onder wie zowat 150 uit Brussel en Wallonië - wordt gevraagd om zich beschikbaar te houden, ondanks hun ontslag. Dat werd meegedeeld tijdens een personeelsvergadering in Gent.

De curatoren geven aan dat er verscheidene geïnteresseerden zijn om het bedrijf over te nemen, zowel voor het geheel als voor specifieke delen. Als het bedrijf wordt opgedeeld, zijn de kansen op een doorstart groter voor de retail-afdeling dan voor de ondersteunende administratieve diensten in Zwijnaarde. Thomas Cook Retail België baat een winkelnetwerk uit dat 91 filialen van Thomas Cook/Neckermann omvat in het hele land.

De vakbonden reageren voorzichtig positief op het nieuws maar uiten ook hun bezorgdheid. 'Het personeel heeft nu weer een sprankje hoop', klinkt het bij Patrick Van Holderbeke van ACV. 'We horen geen garanties wat betreft het aantal werkplaatsen', zegt Els De Coster van ACLVB. Thomas Cook Retail België heeft momenteel geen geld in kas, maar er is nog potentieel. Zo zijn er nog openstaande vorderingen die voor financiële ruimte kunnen zorgen. Ondertussen wordt een klein deel van het personeel aan de slag gehouden om praktische en lopende zaken af te handelen.

Aan de 501 werknemers - onder wie zowat 150 uit Brussel en Wallonië - wordt gevraagd om zich beschikbaar te houden, ondanks hun ontslag. Dat werd meegedeeld tijdens een personeelsvergadering in Gent. De curatoren geven aan dat er verscheidene geïnteresseerden zijn om het bedrijf over te nemen, zowel voor het geheel als voor specifieke delen. Als het bedrijf wordt opgedeeld, zijn de kansen op een doorstart groter voor de retail-afdeling dan voor de ondersteunende administratieve diensten in Zwijnaarde. Thomas Cook Retail België baat een winkelnetwerk uit dat 91 filialen van Thomas Cook/Neckermann omvat in het hele land. De vakbonden reageren voorzichtig positief op het nieuws maar uiten ook hun bezorgdheid. 'Het personeel heeft nu weer een sprankje hoop', klinkt het bij Patrick Van Holderbeke van ACV. 'We horen geen garanties wat betreft het aantal werkplaatsen', zegt Els De Coster van ACLVB. Thomas Cook Retail België heeft momenteel geen geld in kas, maar er is nog potentieel. Zo zijn er nog openstaande vorderingen die voor financiële ruimte kunnen zorgen. Ondertussen wordt een klein deel van het personeel aan de slag gehouden om praktische en lopende zaken af te handelen.